Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Εκτροχιασμός βαγονιού στην Πελοπόννησο

«Άγιο είχαν» οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, η οποία εκτροχιάστηκε χθες το βράδυ.

Την ώρα που η αμαξοστοιχία προσέγγιζε τον σταθμό των Δερβενακίων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκτροχιάστηκε το ένα από τα τρία βαγόνια, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τους 30 επιβάτες του.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.
zougla

Αιφνίδιος θάνατος στρατιώτη

 
Αιφνίδιος θάνατος στρατιώτη τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο νεοσύλλεκτος στρατιώτης Μ.Μ. κατέληξε αιφνίδια στον ύπνο του.

Τα αίτια του θανάτου του νεοσύλλεκτου διερευνώνται.

Μοιραία βόλτα σε φαράγγι της Ευρυτανίας

 
Νεκρός εντοπίστηκε χθες το βράδυ ένας 41χρονος, ο οποίος είχε επισκεφθεί το φαράγγι της Ευρυτανίας για πεζοπορία.

Ο άτυχος 41χρονος, από το Πικέρμι Αττικής, ξεκίνησε με δύο φίλους του από τη Δομνίστα για πεζοπορία σε φαράγγι στην περιοχή του Πύργου Δομνίστας. Κατά τη διάρκεια της βόλτας έπαθε ανακοπή καρδιάς. Οι φίλοι του ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Άνδρες της Υπηρεσίας έσπευσαν στην περιοχή για τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
zougla

Και δεύτερος Πνιγμένος στο Λιμνιώνα

Στο λιμνιώνα βρέθηκε και δεύτερος πνιγμένος αλλά στην περιοχή επειδή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά μποφορ στη θάλασσα να μην μπορεί να επέμβει σκάφος στο σημείο ώστε να βγάλει τα πτώματα των άτυχων ανδρών. Μάλλον οι δύο άνδρες  ήταν ψαράδες και  επέβαιναν σε βάρκα. θα σας κρατάμε ενήμερους για ότι νεώτερο.
evia-logos

CLAIRVOYANT I'M ALIVE.(HELLOWEEN cover) live

Ηρακλής Ψαχνών-Ηλιούπολη 1-1

Την Παρασκευή ο Ηρακλής Ψαχνών αγωνίστηκε με την ομάδα της Ηλιούπολης στο Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-. Βέβαια οι κριτικές που εισέπραξε η ομ΄παδα του Αντώνη Πριόνα ήταν θετικές. Τον αγώνα εκτός των άλλων παρακολούθησαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Μπουροδήμος και Ψαθάς, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του Θανάση Καλαβρή Φανή Ψαθά και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και υποψήφιος με το συνδυασμό του κου. Μπουροδήμου κος. Γιώργος Λαφαζάνης.
Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το ιστολόγιο Δυνατά και Αθλητικά.

Βρέθηκε ο κλεμμένος πίνακας του Βαν Γκογκ

Ένας από τους διασημότερους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, οι «Παπαρούνες», βρέθηκε και πάλι αργά χθες, λίγο αφού είχε κλαπεί από μουσείο του Καΐρου, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτισμού.
Δεν έγινε αμέσως σαφές πώς οι κλέφτες κατάφεραν να κλέψουν τον πίνακα από το μουσείο Μαχμούντ Χαλίλ, όμως όταν αναφέρθηκε η κλοπή, ο υπουργός Πολιτισμού Φαρούκ Χόσνι έδωσε εντολή να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να μην βγει ο πίνακας από τη χώρα.
Το έργο τέχνης κατασχέθηκε από δύο υπόπτους χθες το βράδυ σε αεροδρόμιο του Καΐρου, δήλωσε ο υπουργός, μερικές ώρες αφού είχε αναφερθεί η κλοπή του από το μουσείο.
Ο ίδιος πίνακας είχε κλαπεί και το 1978, όμως επεστράφη λίγο μετά.
Ένα χρόνο αργότερα, αντίγραφό του πουλήθηκε στο Λονδίνο για 43 εκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας υποψίες στην Αίγυπτο για το αν ο πίνακας που επεστράφη ήταν πράγματι ο αυθεντικός.
enet

Πνιγμένος στο Λιμνιώνα

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Λιμνιώνα βρέθηκε ένας πνιγμένος άνδρας αγνώστων στοιχείων. Στην περιοχή βέβαια πνέουν ισχυροί άνεμοι όπου δυσκολεύούν το έργο ώστε να περισυλλέξουν από τη θάλασσα το πτώμα του άτυχου άνδρα. Η πυροσβεστική ώστε να διευκολυνθεί το έργο της και να βγάλει έξω από τη θάλασσα το πτώμα έχει ζητήσει τη βοήθεια από το Λιμεναρχείο Κύμης και ειδικότερα να δοθεί ένα σκάφος για να μπορέσουν να φτάσουν στο σημείο που βρίσκεται ο άτυχος άνδρας.
evia-logos

Υπό την αιγίδα του ΟΗΕ η κούρσα "Zero Race"

Τρία ηλεκτρικά οχήματα, που δεν εκπέμπουν ρυπογόνα αέρια, ξεκίνησαν από την Ελβετία για μια «πράσινη» διαδρομή, με προορισμό το Μεξικό, όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη για το Κλίμα στο τέλος του Νοεμβρίου.
Η λεγόμενη κούρσα «Zero Race», πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Διοργανώθηκε από τον Ελβετό καθηγητή Λουίς Παλμέρ, ο οποίος έγινε γνωστός πριν από δύο χρόνια όταν με ένα ταξί που εκινείτο μόνο με την βοήθεια του ήλιου έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες.

Περνάμε τη μισή μας ζωή μπροστά σε οθόνες

Τηλεόραση, υπολογιστής και κινητό αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας, σύμφωνα με έκθεση της ανθρωπιστικής οργάνωσης Oxfam.
Η έκθεση της οργάνωσης, την οποία δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, αναφέρει ότι ο μέσος βρετανός ενήλικας περνάει σχεδόν 8 από τις 16 ώρες που είναι ξύπνιος μπροστά από κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές με οθόνη. Είτε πρόκειται για τηλεόραση είτε για άλλα gadgets, όπως υπολογιστές και κινητά.

Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι




Φτιάχνουν απόψε με κουρέλια και σανίδια
έναν συνοικισμό αυτόνομο
Αυτοί που ψάχνουν για διαμάντια στα σκουπίδια
και στον υπόνομο

Κι εσυ που ψάχνεις το κουκί και το ρεβίθι
στο τέλμα αυτό που βυθιζόμαστε
Φτιάξε μαζί τους το δικό σου παραμύθι
γιατί χανόμαστε

Μες το δικό σου παραμύθι ξαναβρές το
το ξεχασμένο μονοπάτι σου
Και ξαναχάσ'το, ξαναβρές τo, ξαναπές το
το τραγουδάκι σου

Ξελεύθερώνω την ωραία πεταλούδα
από τη σφραγισμένη γυάλα της
Να σου δανείσει τα φτερά της τα βελούδα
και τα μεγάλα της

Κι αντί να ψάχνεις τριαντάφυλλα στα στήθη
αυτών που χάμω τα πετάξανε
Φτιάξε καρδιά μου
το δικό σου παραμύθι
αλλιώς τη βάψαμε

Φτιάχνω απόψε με κουρέλια και σανίδια
έναν συνοικισμό αυτόνομο
Μ'αυτούς που ψάχνουν για διαμάντια στα σκουπίδια
και στον υπόνομο

Κι αντί να ψάχνω το κουκί και το ρεβύθι
στο τέλμα αυτό που βυθιζόμαστε
Φτιάχνω μαζί σας το δικό μας παραμύθι
γιατί χανόμαστε

Μες το δικό μας παραμύθι ξαναβρές το
το ξεχασμένο μονοπάτι σου
Και ξαναχάσ'το, ξαναβρές το, ξαναπές το
το τραγουδάκι σου

Σαν σήμερα

 
1779 Απαγχονισμός του Κοσμά του Αιτωλού, εκπροσώπου του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και αγίου. (Ιστορία)
 
 
1939 Σημειώνεται έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας. (Ιστορία)

 
1978 Καλούνται οι πρώτες Ελληνίδες να καταταγούν από το προσεχές φθινόπωρο στις τάξεις του ελληνικού στρατού. (Κοινωνία)
 
1997 Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης καταθέτει στη Βουλή για ψήφιση πολυνομοσχέδιο, το οποίο συνθέτει το θεσμικό πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. (Πολιτική)

Διάσημα... «δολώματα» για μολυσμένους ιστότοπους


Η ηθοποιός Cameron Diaz είναι η πιο «επικίνδυνη» σταρ του Ίντερνετ, ξεπερνώντας με μεγάλη διαφορά την Julia Roberts, σύμφωνα με την τελευταία, ετήσια εκτίμηση εταιρείας ασφάλειας λογισμικού.
Η Diaz χρησιμοποιείται πολύ συχνά, φυσικά χωρίς τη θέλησή της, ως «δόλωμα» από τους απατεώνες που θέλουν να προσελκύσουν τους χρήστες του διαδικτύου σε «παγιδευμένες» ιστοσελίδες που μπορούν να μολύνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό.

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους καρδιακούς θανάτους


Λονδίνο — Η πτώση της μέσης θερμοκρασίας του περιβάλλοντος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης εμφραγμάτων, επιβεβαιώνει νέα βρετανική έρευνα.
Η μελέτη διαπιστώνει ότι για κάθε ένα βαθμό Κελσίου που πέφτει το θερμόμετρο σε μια συγκεκριμένη μέρα, παρατηρούνται γύρω στα 200 εμφράγματα παραπάνω, ενώ στη διάρκεια του μήνα μια μείωση της μέσης ημερήσιας θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό σχετίζεται με μια σωρευτική αύξηση κατά 2% στον κίνδυνο εμφράγματος.

Παραστάσεις από οκτώ ΔΗΠΕΘΕ στα «Μερκούρεια»


Οχτώ θεατρικές παραστάσεις ισάριθμων ΔΗΠΕΘΕ της Ελλάδας θα φιλοξενήσουν τα φετινά «Μερκούρεια», που διοργανώνει για 16η συνεχή χρονιά ο δήμος Συκεών Θεσσαλονίκης, στο ανοιχτό θέατρο «Μάνος Κατράκης», από τις 22 έως και τις 31 Αυγούστου.

Προβάδισμα για τους Συντηρητικούς στην Αυστραλία


Το αντιπολιτευόμενο Συντηρητικό Κόμμα στην Αυστραλία  προηγείται στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές με 71 έδρες έναντι 69 των Εργατικών της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Οι Συντηρητικοί απέχουν πλέον μόλις 5 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία των 76 βουλευτών που απαιτούνται για την Κάτω Βουλή (150 έδρες), όμως σύμφωνα με πολλούς αναλυτές η μάχη είναι τόσο αμφίρροπη που κανένα κόμμα δεν μπορεί να είναι βέβαιο για τα τελικά αποτελέσματα.

«Συναγερμός» για τις φωτιές λόγω μελτεμιών


Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία και η πολιτική προστασία λόγω των μελτεμιών, που αν και άργησαν φέτος να έλθουν στη χώρα μας, αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών και εμποδίζουν το πυροσβεστικό έργο.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 22 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αρκαδίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Μαγνησίας, Έβρου, Καβάλας και Χαλκιδικής.

Νέες ανατροπές από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο


Επώδυνες αλλαγές φέρνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, ενώ διαπιστώνεται σημαντική πρόοδος στην εφαρμογή των μέτρων του αρχικού Μνημονίου που συμφωνήθηκε μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης.
Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο προαναγγέλλεται αναμόρφωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Η σχετική νομοθεσία θα προβλέπει υπερίσχυση των εταιρικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και έναντι των συμβάσεων επαγγελματικών ενώσεων αλλά και μειωμένες υπερωριακές αποδοχές.

Τελευταίο κολύμπι για ηλικιωμένη


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε σήμερα, στις 11:25 το πρωί, μία 79χρονη, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μαρκόπουλου Αττικής.

Η 79χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της άτυχης γυναίκας παραδόθηκε στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Τους απείλησε με σύριγγα...

















Τους απείλησε με σύριγγα και απέσπασε τα κινητά τους. Ο λόγος για έναν άγνωστο, ο οποίος ακινητοποίησε -με την απειλή σύριγγας- δύο αλλοδαπούς το πρωί του Σαββάτου, με σκοπό να του ληστέψει.


Το περιστατικό συνέβη στην οδό Αδριανού 54, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δράστης διέφυγε πεζός.

Τους συνέλαβαν με αρχαίους αμφορείς

 
«Λαυράκι» έβγαλε ο έλεγχος των ανδρών του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, το απόγευμα του Σαββάτου, σε σκάφος αναψυχής, με σημαία Ιταλίας, στο οποίο επέβαιναν δυο αλλοδαποί ηλικίας 64 και 61 ετών.

Οι λιμενικοί βρήκαν στο σκάφος τμήματα από τρεις αρχαίους αμφορείς.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εφορία Προϊστορικών και κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, οι δύο αλλοδαποί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί κατά την τακτική διαδικασία.
zougla

Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου στην Εύβοια

Πρόγραμμα περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργου Μαρίνου:

Τετάρτη 25/8, Περιοδεία το απόγευμα στα super market ΑΤΛΑΝΤΙΚ της Χαλκίδας.
Πέμπτη 26/8, Το πρωί θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας και
άλλους χώρους Υγείας.
Παρασκευή 27/8, στις 8μμ θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ
 Αλιβερίου στον Κάραβο Αλιβερίου.
Σάββατο 28/8, το πρωί θα περιοδεύσει στα εμπορικά καταστήματα του Αλιβερίου.
Κυριακή 29/8, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ Λουτρών Αιδηψού στα Λουτρά στην παραλία 8μμ.

Συνεχής ενημέρωση για την φωτιά στην Κάρυστο!

1:23: Κάπως καλύτερα τα πράγματα στην περιοχή μιας και οι άνεμοι έχουν λίγο εξασθενήσει. Η κοκκινίλα της φωτιάς είναι ορατή από τα Στύρα!
12:20: Στο χωριό Μύλοι έχει φτάσει αυτή την ώρα η φωτιά. Οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν το μέτωπο που πλησιάζει στα πρώτα σπίτια. Oι κάτοικοι με κλαριά στα χέρια και οι πυροσβέστες κάνουν ότι μπορούν αλλά είναι μία δύσκολη μάχη μιας και οι άνεμοι φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα καίει σε αγροτοδασική έκταση ενώ είναι δύσκολο να την ελέγξεις μιας και εξαιτίας των ανέμων ξεφυτρώνουν ολοένα και καινούργια μέτωπα. Καθ οδόν βρίσκεται και ο διοικητής της περιφέρειας Στερεάς Παναγιώτης Νίκας ενώ μέχρι και αυτή την ώρα καταφθάνουν όλο και πιο πολλές επίγειες ενισχύσεις.

11:00: ΔΕΚΑΕΦΤΑ οχήματα και 40 πυροσβέστες αυτή την ώρα παλεύουν για να περιορίσουν την φωτιά που βρίσκεται στο βουνό πολύ κοντά στην Κάρυστο.
9:55: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο. 
evianews