Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Στη Βαρσοβία η σωρός του πολωνου Προέδρου


Στη Βαρσοβία μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με στρατιωτικό αεροσκάφος, η σορός του Πολωνού προέδρου Λεχ Καζίνσκι.

Μία ημέρα μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Σμόλενσκ της Ρωσίας, τη σορό του Λεχ Καζίνσκι υποδέχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πολωνικής πρωτεύουσας, η κόρη και ο δίδυμος αδελφός του νεκρού προέδρου, ο ασκών χρέη προέδρου, πρόεδρος της Βουλής Μπρονισλάβ Κομορόβσκι, ο πρωθυπουργός Ντόναλτ Τασκ και πολλοί αξιωματούχοι.

Μετά από σύντομη τελετή στο αεροδρόμιο, το φέρετρο μεταφέρθηκε με στρατιωτική συνοδεία στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Αυτός είναι ο Επαναστατικός Αγώνας

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των κατηγορουμένων- Απετράπη χτύπημα την τελευταία στιγμή, σύμφωνα η αστυνομία - Βρέθηκαν προκηρύξεις και υλικά για βόμβες- Δείτε φωτογραφίεςΑνακοινώθηκε απο την αστυνομία οτι οι έξι συλληφθέντες κατηγοτρούνται για συμμετοχή στην Οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Πρόκειται για τους: Νίκο Μαζιώτη 39 χρόνων, Παναγιώτα Ρούπα 41, Ευάγγελο Σταθόπουλο 32, Χριστόφορο Κορτέση 31, Σαράντο Νικητόπουλο 32 και Κωνσταντίνο Γουρνά 30 χρόνων.















Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε επίσης οτι στο σπίτι του Μαζιώτη και της Ρούπα στα Καλύβια, βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης. Επιπλέον βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

Τραγωδία στη Σκιάθο

Ανήλικος αλλοδαπός σκότωσε 58χρονη και τραυμάτισε σοβαρά το σύζυγο και την κόρη της. Οι οικονομικές διαφορές που είχε ο 17χρονος αλλοδαπός με την ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Αγία Παρασκευή της Σκιάθου, του όπλισαν το… χέρι και προχώρησε στη δολοφονία της με γεωργικό εργαλείο.
Όμως ο ανήλικος δεν σταμάτησε εκεί αλλά με το ίδιο… φονικό αντικείμενο τραυμάτισε σοβαρά τον 62χρονο σύζυγο του θύματος, αλλά και την 20χρονη κόρη τους.

Ωστόσο η μανία του δεν ξεθύμανε, αλλά συνέχισε προκαλώντας φθορές στο ξενοδοχείο των προαναφερομένων, αλλά και στο Ι.Χ. τους.

Ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

Νεκρό ένα παιδί στο Ράλυ στο Πολυδένδρι

Κατέληξε το ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν νωρίτερα σοβαρά στην πίστα του Πολυδενδρίου, όταν ένα αυτοκίνητο στην διάρκεια αγώνων ράλι ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω τους. Από το δυστύχημα αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι μεταφέρθηκαν  σοβαρά τραυματισμένα στο Παίδων δύο ανήλικα παιδάκια καθώς και ο πατέρας τους στο Γ. Γεννηματάς.
Όπως επίσης έγινε γνωστό, η οικογένεια παρακολουθούσε τους αγώνες από σημείο που ήταν επικίνδυνο, ενώ τους είχε γίνει και σχετική παρατήρηση. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι ο οδηγός του αγωνιστικού αυτοκινήτου που εξετράπη της πορείας του δεν ήταν επαγγελματίας.

Star.gr

ΠΕΘΑΝΕ ΚΟΠΙΛΑΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ


Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία με βαθιά θλίψη ανακοινώσε  το χαμό του αθλητή της και μέλους του ΝΑΟ Κέρκυρας Διονύση Νικολούζου, κατά την διάρκεια της προπόνησης στον στίβο του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά το απόγευμα της Παρασκευής 9 Απριλίου 2010.    
Ο αθλητής Διονύσης Νικολούζος έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια προπόνησης στο κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά. Ο αθλητής επρόκειτο να συμμετάσχει στο 76ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο.  Την Παρασκευή βρισκόταν στις εγκαταστάσεις και έκανε προπόνηση με τους  συναθλητές του κατά τη διάρκεια της προπόνησης ένιωσε έντονη δυσφορία και λιποθύμησε μέσα στην βάρκα.

Έρχονται οι Akcent στην Ελλάδα

Το πολύ αγαπημένο συγκρότημα, τα κομμάτια του οποίου έχουν σαρώσει τα airplays των ραδιοφώνων παγκοσμίως, θα δώσει μια μοναδική στο “Boutique Club” στις 16 Απριλίου. Φυσικά οι fans του συγκροτήματος (που είναι πολλοί!) έχουν
ήδη κλείσει «πρώτη θέση» στο μαγαζί, αφού είναι η πρώτη φορά που οι Akcent τιμούν τη χώρα μας… Να μην τους τιμήσουν και εκείνοι;

Μαραθωνοδρόμος με το "έτσι θέλω"

"Ξέρεις τι είναι να σου λένε ότι μπορεί να μην ξαναπερπατήσεις ποτέ;"
Ο Δημήτρης Κουκουλάρης, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, δεν ακούγεται θυμωμένος, ούτε καν πικραμένος λέγοντας τα παραπάνω.
Είναι φορτισμένος, αλλά θετικά.
"Είναι σαν κάποιος να σου βάζει φτερά στα πόδια. Αυτό είναι"
Η απίθανη ιστορία του 31χρονου Δημήτρη από τη Σπάρτη, καθηγητή σήμερα σε γυμνάσιο της πόλης, αρχίζει πριν από περίπου 18 χρόνια, όταν ένα τροχαίο ατύχημα παρ ολίγον να τον καθηλώσει για μια ζωή σε αναπηρικό καροτσάκι.
Σήμερα, όχι μόνο δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί ειδικό αμαξίδιο, αλλά αντίθετα προετοιμάζεται να....τρέξει στον μαραθώνιο της Ζυρίχης!

ΝΑ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΤΙΣ ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ

«Εχω δει δύο φορές UFO»



Οι εξωγήινοι υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει το 20% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν πρόσφατα σε διεθνή δημοσκόπηση. Την άποψη ότι υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες είχαν ανέκαθεν και διάφορες διασημότητες. Από τον Τζον Λένον, ο οποίος μάλιστα ισχυριζόταν ότι είχε δει UFO, μέχρι τον Ντέιβιντ Μπάουι, που πάντα γοητευόταν από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στους εξωγήινους έχει δηλώσει πως πιστεύει και ο Τομ Κρουζ. «Φυσικά και πιστεύω στους εξωγήινους. Θα είμαστε αλαζόνες να πιστεύουμε ότι εμείς, ως άνθρωποι, είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Υπάρχουν εκατομμύρια αστέρια και θέλετε να είμαστε τα μοναδικά όντα; Υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω, τα οποία δεν γνωρίζουμε», είχε πει ο ηθοποιός του Χόλιγουντ όταν προωθούσε την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Ο πόλεμος των κόσμων».

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας Πάρκινσον

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας του Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασθένεια Πάρκινσον (EPDA) και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τον ίδιο χρόνο δόθηκε στη δημοσιότητα η «Χάρτα της EPDA», που σκοπό είχε να ενημερώσει τους πάσχοντες από την ασθένεια για τα δικαιώματά τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1775 του άγγλου γιατρού Τζέιμς Πάρκινσον. Ο Πάρκινσον το 1817 ανακάλυψε τη συμπτωματολογία της ασθένειας, που πλήττει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και σήμερα είναι γνωστή με το όνομά του.

zougla.gr

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ

Ο Παντελής Θαλασσινός θα βρίσκεται για δύο και μόνο παραστάσεις την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Απριλίου στην Οδό Ονείρων που βρίσκεται στηνΤσιριγωτη 6 Χαλκίδα Ευβοίας. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978 117103 & 2221 0 20504     

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΟΣ

Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης «ζωντάνεψε» το απόγευμα της Παρασκευής το 11χρονο κορίτσι που έζησε στην Αθήνα πριν από 2.440 χρόνια. Η «Μύρτις» μάς έδειξε το πρόσωπό της, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, και από τις 15 Απριλίου θα περιμένει να μας συστηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Η ανάπλαση του προσώπου της, που ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκληρώθηκε στη Σουηδία, αποκάλυψε ένα κορίτσι με κοκκινωπά μαλλιά, καστανά μάτια, ίσια μύτη και ελαφρώς πεταχτά δόντια. 
Το κρανίο της «Μύρτιδος» βρέθηκε σε ομαδικό τάφο στον Κεραμεικό. Το γεγονός ότι ήταν σε άριστη κατάσταση, καθώς διατηρούσε την κάτω γνάθο και όλα τα δόντια, έδωσε το έναυσμα στον επίκουρο καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Παπαγρηγοράκη να ξεκινήσει το εγχείρημα της ανάπλασης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

Το Σάββατο 10 Απριλίου 2010 ο Σύλλογος Νέων του Δήμου Μεσσαπίων επισκέφθηκε το Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως στο οποίο έγινε και ξενάγηση από μία καταπληκτική ξεναγό. Η ξενάγηση άρχισε στις δώδεκα η ώρα και διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
Πρώτο σημείο της ξενάγησης ήταν το σημείο στο οποίο εναπόθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το σκεύος με το οποίο εγκαινίασε το Νέο Μουσείο. Κάτω από αυτόν τον όροφο και όπως περπατάει ο επισκέπτης μπορεί να διακρίνει μια ολόκληρη αρχαία περιοχή . Για αυτό και στον όροφο αυτόν εκτίθενται οικιακά σκεύη, αναθήματα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν σε οικίες, ναούς, υδραγωγεία κάτω και γύρω από την Ακρόπολη. Βέβαια η ξενάγηση περιορίστηκε στα αναθήματα που βρέθηκαν σε ναό που ήταν αφιερωμένος στον θεό της ιατρικής Ασκληπιό (αυτιά, μύτη, μάτια φτιαγμένα από μάρμαρο) και σε αντικείμενο που βρισκόταν σε ναό στο οποίο εναπόθεταν χρήματα ζευγάρια πριν το γάμο τους ως αφιέρωμα προς την θεά Ήρα.