Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

Ένας ρακοσυλλέκτης έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους χρηματιστές της υφηλίου . Ο Σουηδός Κουρτ Ντέγκερμαν που επιβίωνε με αποφάγια και κάνοντας ανακύκλωση με αλουμινένια κουτάκια που έβρισκε στα σκουπίδια , αποδείχθηκε παράλληλα, δεινός επενδυτής με βαθιά γνώση της χρηματιστηριακής αγοράς και προσωπική περιουσία ύψους μεγαλύτερου των 1,2 εκατ. ευρώ.

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν θα εξαπολύσουν μία από τις πιο σημαντικές επιθέσεις τους στην Κανταχάρ, τη γενέτειρα και πνευματική πατρίδα των Ταλιμπάν. Ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό της στρατηγικής τους έχει ένας Έλληνας, ο αντισμήναρχος Γιάννης Κοσκινάς. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι στιγμής για τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν.
Μια αποστολή δύσκολη στο άντρο των Ταλιμπάν. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας στην Κανταχάρ έχουν σκορπίσει στην πόλη τον φόβο. Οι τοπικές αρχές, διεφθαρμένες και αναποτελεσματικές, αδυνατούν να παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους και οι Ταλιμπάν κρύβουν σε σπίτια όπλα και προμήθειες, έτοιμοι για κλεφτοπόλεμο.
«Θα είναι μια κίνηση που θα κρίνει πολλά για την έκβαση του πολέμου», λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιάννης Κοσκινάς, που συμμετέχει στον σχεδιασμό της αμερικανικής στρατηγικής.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ

Καλαβρέζικο ευωδιαστό, μυρωδάτο μ' αγριολούλουδα και μύρα ελληνορθόδοξο Πάσχα - Ανάσταση στο βουνίσιο Ασπρομόντε, στη Λευκόπετρα, στην Γκρεκάνικη Όαση, στην Καλαβρία, στη Νότια Ιταλία, και ξεχωριστά στο Γκαλιτσιανό, στην "ακρόπολη" Μεγάλη Ελλάδα (Μάγκνα Γκρέτσια), στο μοναστήρι για τον Όσιο Ιωάννη τον Θεριστή, στο Μπιβόντζι.

Γκαλιτσιανό, το πιο απομονωμένο, φτωχό και μικρό χωριό, στη μικρή Μεγάλη Ελλάδα, με εκατόν σαράντα κατοίκους.

ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΣΥΡΜΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Κάθε πατέρας μπορεί να είναι συναισθηματικά και πρακτικά, διαθέσιμος να μεγαλώσει το παιδί του χωρίς να περιορίζεται μόνο στο να αγοράζει πάνες και φρουτόκρεμες. Τα παιδιά που παίζουν συχνά με τον πατέρα τους γίνονται πιο δραστήρια, κατακτούν ευκολότερα τις δεξιότητες, μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις καταστάσεις και να αντέχουν την ήττα. Τα παιδιά που βίωσαν την πατρότητα γίνονται επίσης περισσότερο κοινωνικά και ικανά να δημιουργούν ζεστές σχέσεις. Η θετική και ενισχυτική στάση του πατέρα, βοηθά το παιδί να αντιμετωπίζει ώριμα τα προβλήματά του και να βρίσκει λύσεις όταν μεγαλώνει.Η πατρική φροντίδα βοηθά επίσης στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και στην καλύτερη σχολική επίδοση.
Τα αποτελέσματα των ερευνών επιβεβαιώνουν την άποψη των ειδικών, πως για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών χρειάζεται μια σωστή αναλογία καλής πατρικής και μητρικής παρουσίας. Τα παιδιά χρειάζονται, σε όλα τα εξελικτικά στάδια της παιδικής-εφηβικής ηλικίας, οχι μόνο την μητέρα αλλά και τον πατέρα ως πρόσωπο αγάπης, ασφάλειας, φροντίδας, ως πρόσωπο για ταύτιση και αργότερα ως πρόσωπο εναντίον του οποίου μπορούν να επαναστατήσουν για να διαφοροποιηθούν και να εξελιχθούν.

ΕΦΗΒΗ ΝΕΚΡΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ

Ένα κορίτσι 15 χρόνων πέθανε στην Guyana, περιοχή κοντά στην Georgetown των ΗΠΑ, ύστερα από «εξορκισμό» που της έκαναν οι γείτονές της και ο τοπικός πάστορας του χωριού της, σύμφωνα με την αστυνομία που διερευνά το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή .

Η 15χρονη Sangeeta Persaud άρχισε -σύμφωνα με τους γείτονες και τον πάστορα του χωριού της- να φέρεται «αλλοπρόσαλλα» την προηγούμενη Κυριακή, μόλις ήπιε τσάι για πρωινό στο σπίτι της γιαγιάς της.

Η μητέρα της ανησύχησε μετά από μερικές ημέρες που έβλεπε ότι η κόρη της «δεν συνερχόταν» και κάλεσε τον πάστορα στο σπίτι της, γιατί, όπως είπε η ίδια, στην αστυνομία είχε ζήσει μια παρόμοια εμπειρία, όταν ήταν εκείνη 12 χρόνων.

Ο πάστορας, Ewart Cummings, είπε ότι αποφάσισε να πάρει το κορίτσι στην εκκλησία του, όπου ο ίδιος μαζί με άλλους συγχωριανούς του πέρασαν πέντε ώρες προσευχόμενοι για την 15χρονη, πιέζοντας με τα χέρια το στομάχι της, «για να φύγει από μέσα της το κακό».

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 7,2 ΡΙΧΤΕΡ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΧΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Ισχυρός σεισμός της τάξεως των 7,2 ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Μπάχα Καλιφόρνια ανήμερα το Πάσχα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται στους δύο και οι τραυματίες στους 100. Το εστιακό δάφος του σεισμού, όπως ανέφερε το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ήταν 10 χλμ.


BABYSITTER ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΕΝΤΕΚΑΜΗΝΟ ΜΩΡΟ

 Στη Φλώριδα της Αμερικής βιντεοσκοπήθηκε babysitter να συμπεριφέρεται βίαια σε ένα βρέφος μόλις έντεκα μηνών. Το ευτυχές βέβαια ήταν ότι η καταγραφή του περιστατικού την οδηγεί στην δικαιοσύνη.
Συμβουλή: θα πρέπει οι μητέρες να προσέχουν σε ποιους εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

K'NAAN-WAVIN'FLAG-ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ Ν.ΑΦΡΙΚΗΣ

Το όνομά του  σημαίνει "ταξιδιώτης". Ο K’naan γεννήθηκε στο Mogadishu της Σομαλίας όπου πέρασε τα "παιδικά" του χρόνια σαν στρατιώτης. Ξεκίνησε να ραπάρει, μιμούμενος τους αμερικανούς hip hop καλλιτέχνες ακούγoντας τους δίσκους που του έστελνε ο πατέρας του από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατόρθωσε να "δραπετεύσει" από τη Σομαλία με τη μητέρα του και τα δύο αδέρφια του, με πρώτο σταθμό τη Νέα Υόρκη και αργότερα το Οντάριο του Καναδά όπου ζεί μέχρι σήμερα.

Η αναγνώριση για τον K’naan ήρθε στην εφηβεία, όταν κλήθηκε να μιλήσει ενώπιον της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες το 1999. Ο Youssou N'Dour, ο διάσημος σενεγαλέζος μουσικός ήταν στο ακροατήριο και εντυπωσιάστηκε από τον K'naan, με αποτέλεσμα να συνεργαστούν στο άλμπουμ του N' Dour "Βuilding bridges" to 2001.

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Χρειάστηκαν 2.100 σελίδες τετραδίου και 2 κοινά στυλό διαρκείας...Το αποτέλεσμα αρκετά διασκεδαστικό και εντυπωσιακό!Απολαύστε το!

ΣΤΑ 38 ΤΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ένας Ινδός αποφάσισε να γίνει χριστιανός στα 38 του χρόνια με νονούς τον Γιώργο Λύρα και τον Ζήση Γάτο, βαφτίστηκε σε εκκλησία έξω από την Χαλκίδα. Το όνομα του είναι Μηνάς και μετά την βάφτιση ακολούθησε και γλέντι σε ταβέρνα της περιοχής. Το όνειρο του Μηνά ήταν να βαφτιστεί. Σε αυτή την ζωή τα όνειρα κάποτε πραγματοποιούνται. Δείτε το βίντεο.....




EVIANEWS

ΚΟΥΝΕΛΙ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ GUINNESS

Αυτός είναι ο Δαρείος, ένα κουνέλι 13 μηνών, το οποίο ακόμα δεν έχει… αναπτυχθεί πλήρως!

Το κουνέλι που διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ζυγίζει περίπου 25 κιλά και το μήκος του αγγίζει τα 120 εκατοστά.

Και όμως, ο Δαρείος είναι ένα κανονικό κουνέλι, απλώς «λίγο» μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα.

Μάλιστα, θα μεγαλώσει και άλλο, καθώς για τους επόμενους 6 μήνες θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

ΖΟΥΓΚΛΑ

ΗΜΟΥΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Με αυτή τη φράση-φωτιά άρχισε να μιλάει ο Hulk Hogan για τη ζωή του, λέγοντας πως είχε ξεπεράσει τα όρια του.


Ο Hulk με την οικογένειά του
Ο Hulk με την οικογένειά του
Ο διάσημος παλαιστής εξήγησε πως είχε πέσει σε κατάθλιψη και είχε για παρέα το ρούμι και τα αντικαταθλιπτικά χάπια που μάλλον δεν «έκαναν τη δουλειά τους», καθώς μια μέρα βρέθηκε με το πιστόλι στο στόμα και έφτασε ένα βήμα πριν τραβήξει την σκανδάλη.

Μόνο ένα τηλεφώνημα από την κόρη του θρύλου του μποξ, Muhammad Ali, τον βοήθησε να συνέλθει και να δει τη ζωή του με άλλο μάτι.

Ο Hulk ήταν κάποτε ο άνδρας που τα είχε όλα -δόξα, τηλεοπτική καριέρα, μια υπέροχη γυναίκα και δύο παιδιά που τον λάτρευαν.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟ

Από τη μια ποταμοσαλιάρες, θρακοβελονίτσες, γυφτόψαρα και μουρμουρίτσες, από την άλλη άγριες πέστροφες, αθερίνες, κέφαλοι και λαβράκια. Τουλάχιστον σαράντα διαφορετικά είδη ψαριών διαβιούν σήμερα στον Νέστο, κάποια απ΄ αυτά μάλιστα είναι μοναδικά στη Νότια Βαλκανική. Μέχρι και ξένα, προερχόμενα από άλλες ηπείρους, βρήκαμε!».
Κατέγραψαν την πλούσια ιχθυοπανίδα του διασυνοριακού ποταμού Νέστου, αφού πρώτα ακολούθησαν κατά μήκος την υδάτινη διαδρομή του, από τις πηγές στη Βουλγαρία ώς τις εκβολές του στην Ελλάδα. Επιστήμονες από τις δύο χώρες κωδικοποίησαν τα αποτελέσματα και συνέγραψαν, έπειτα από πενταετή συνεργασία τους, τον «Άτλαντα», το πολυσέλιδο βιβλίο- καθρέφτη για το σπουδαίο οικοσύστημα της περιοχής. «Διαπιστώσαμε πως στο ελληνικό κομμάτι του, το ποτάμι φιλοξενεί 23 είδη ψαριών του γλυκού νερού, άλλα 13 στα υφάλμυρα νερά του. Προφανώς και περνούν τα σύνορα και πηγαινοέρχονται, ωστόσο δεν υπάρχουν όλα παντού: εμείς έχουμε περισσότερους διαφορετικούς πληθυσμούς, κυρίως ψάρια στα πεδινά. Αντιθέτως, οι Βούλγαροι έχουν μόνο του γλυκού νερού, που καταλαμβάνουν το ορεινό, κρύο κομμάτι του ποταμού...», λέει στα «ΝΕΑ» ο δρ. Μάνος Κουτράκης, αναπληρωτής ερευνητής στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ). Είναι ο φορέας που, από κοινού με τη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, υλοποίησε την ιδέα του ομότιμου καθηγητή Ιχθυολογίας ΑΠΘ Πάνου Οικονομίδη για τη σύνταξη του πρωτότυπου, μοναδικού τόσο αναλυτικού για κάθε είδος ψαριού σε ελληνικό ποταμό, εγχειριδίου.