Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Αφήνουν σκουπίδια στις Παραλίες των Μεσσαπίων!

Φαίνεται για κάποιους τίποτα δεν έχει αλλάξει, και αναφερόμαστε σε συνήθειες και νοοτροπίες που έχουν για τη ζωή και ιδιαίτερα την κοινωνική τους συμπεριφορά.
Δεν πάει να φωνάζουμε όλοι μαζί για το περιβάλλον, τη καθαριότητα, σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο, κάποιοι όλα αυτά τα έχουν γραμμένα.... στα παλιά τους τα παπούτσια!
Αυτοί οι "κάποιοι" λοιπόν, τους οποίους όμως πολλοί από εμάς βλέπουμε, αλλά δυστυχώς δεν τους παρατηρούμε, επισκεπτόμενοι τις παραλίες της περιοχής μας αφήνουν αφού φύγουν το σκουπιδομάνι τους εκεί! Κύπελα από καφέ, μπουκάλια νερού, πακέτα από τσιγάρα κ.ο.κ. κοσμούν την Παραλία των Πολιτικών και άλλες παραλίες της περιοχής μας.

Κάποιοι άλλοι πιο "νοικοκύρηδες" δεν αφήνουν τα σκουπίδια τους στην παραλία αλλά τα πετάνε από το παραθυρο του αυτοκινήτου τους στα παρακείμενα χωράφια! Βλέπετε τα χόρτα τα κρύβουν καλύτερα. Όπως λοιπόν αντιλαμβανόμαστε εδώ στην Ελλάδα δεν μας φταίνε μόνο οι άλλοι αλλά περισσότερο φταίμε εμείς οι ίδιοι για όσα μας σέρνουν τα ξένα δίκτυα ενημέρωσης μιας και και αντί να δίνουμε εμείς μάχη για τον τόπο μας είμαστε οι καλύτεροι νεκροθάφτες του! Και όπως λέει και το κινέζικο ρητό, "μια εικόνα χίλιες λέξεις" η εικόνα της χώρας μας σ' ότι αφορά τη συμπεριφορά μας περιβαλλοντική και κοινωνική μάλλον οι χίλιες λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το κακό μας το χάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: