Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Μπαζώτης vs Χασάνδρας

Σκληρή είναι πλέον η κόντρα ανάμεσα στους δύο πάλαι ποτέ φίλους, του Δημάρχου Μεσσαπίων κ. Μπαζώτη και τον πρόεδρο του περιβαλλοντικού συλλόγου "Γαία" κ. Χασάνδρα, αντικείμενο το θέμα-πρόβλημα του νερού.
Ο Δήμαρχος Μεσσαπίων σε πρόσφατο Δ.Σ. χαρακτήρισε τον κ. Χασάνδρα επικίνδυνο και εγκληματία και μεταξύ άλλων των κατηγόρησε ευθέως ότι αυτός και η "Γαία" θέλουν να καταστρέψουν τη Μεσσαπία προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο ότι ο Μεσσάπιος είναι Ασωπός. Επιτέθηκε στην Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Καραβασίλη την οποία χαρακτήρισε περιφερόμενη απ' τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Χασάνδρα, ενώ τόνισε τόσο τις ευθύνες της ιδίας για το ότι δεν δίνεται από το υπουργείο περιβάλλοντος λύση στο πρόβλημα του νερού. Ο υπερτονισμός του προβλήματος, σύμφωνα τώρα με Δ.Σ. της Δημοτικής πλειοψηφίας, έχει να κάνει με προσωπικά συμφέροντα του κ. Χασάνδρα και μόνο μιας και όπως τονίζουν σε συζητήσεις τους ασχολείται με την οικολογία επιλεκτικά και μόνο με το πρόβλημα του νερού μόνο και μόνο για να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος, όπως και έκανε.

Όπως μας είπαν κάποιοι απ' αυτούς ο Δήμος παρά τις επικρίσεις που δέχεται έχει κινηθεί στα όσα ο νόμος και οι υπουργικές αποφάσεις επέβαλλαν, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που κοινοποιήθηκαν, και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, εδώ είναι το οξύμωρο της όλης υπόθεσης. Αλλιώς δικάζουν τα δικαστήρια και αλλιώς νομοθετούν τα υπουργεία, αυτή είναι η Ελλάδα!
Επίσης μας τόνισαν ότι πολύ σύντομα το πρόβλημα θα λυθεί μιας και η γεώτρηση στη θέση "Μπενετούλια" βόρεια της Τριάδας φαίνεται να δίνει ποσότητα νερού που και ποιοτικά και ποσοτικά καλύπτει τα ζητούμενα.
Αυτό που θα μείνει στο τέλος απ' όλη αυτή την υπόθεση, όπως μας είπε ο κ. Ραπτάκης, είναι ότι το πρόβλημα θα λυθεί, η καταστροφή όμως που η περιοχή έχει υποστεί και ειδικά ο αγροτικός κόσμος θα μείνει μάλιστα χωρίς αποδείξεις για τα προϊόντα τους. Και όλα αυτά στο βωμό της αναδείξεως του κ. Χασάνδρα σε παράγοντα της περιοχής με κάθε μέσο, μιλάμε για αλαζονεία.

Υποβλήθηκε από Γιάννης Ρουσόδημος στο messapia-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: