Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι.
Οι διαφωνίες μας επί των άρθρων είναι πολλές και πρωτίστως, στο άρθρο 10 του σχεδίου νόμου τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις μητέρες ανηλίκων παιδιών αυξάνονται και συγκεκριμένα από το πεντηκοστό έτος της ηλικίας τους αυξάνεται στο πεντηκοστό πέμπτο από τον Ιανουάριο του 2012 και στο εξηκοστό πέμπτο από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά.
Και σας ρωτάμε Κύριε Υπουργέ γιατί καταδικάζετε τη μητρότητα; Πως είναι δυνατόν οι νέες γυναίκες υπό τις παρούσες συνθήκες να θέλουν και να επιζητούν να γίνουν μάνες, όταν διατάξεις σαν την παρούσα μόνο αντικίνητρα μπορούν να δώσουν; Και μετά μιλούμε Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα; Θεωρώ ότι είναι το λιγότερο υποκριτικό..
Αντιμετώπιζα σε καθημερινή βάση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο παίδων της χώρας μας την αγωνία των νέων ζευγαριών να κάνουν παιδιά. Τα περισσότερα από αυτά έμεναν στο ένα παιδί και η αγωνία μου ήταν μεγάλη όταν τους προέτρεπα Κύριε Υπουργέ για να κάνουν περισσότερα. Τώρα πως μπορούμε να προτρέψουμε τις νέες γυναίκες να γίνουν μάνες όταν τα παιδιά θα μένουν στο σπίτι, και θα στερούνται τη μητρική φροντίδα;
Εμείς προτείνουμε όχι μόνο κάθε γυναίκα αλλά κάθε ζευγάρι πέραν του πρώτου παιδιού να ‘χει δύο χρόνια μείωση στο συντάξιμο χρόνο. Επίσης μάνα, που έχει 5 παιδιά και συνεισφέρει τόσο πολύ στο ελληνικό κράτος, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν τα αποκτήσει να βγαίνει αυτομάτως στη σύνταξη.
Καθιερώνετε το εξηκοστό έτος συνταξιοδότησης στο άρθρο 10 για τις μητέρες εκείνες αλλά και τους πατέρες που έχουν ανίκανο παιδί για την άσκηση κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος. Και σας ρωτώ πως είναι δυνατόν η πολιτεία από αυτές τις γυναίκες-ηρωίδες, από αυτούς τους ανθρώπους να απαιτεί περισσότερη εργασία, περισσότερη προσφορά και να μην σκύβει επάνω τους στηρίζοντας τον καθημερινό τους αγώνα με ευνοϊκότερο τρόπο συνταξιοδότησης;
Στο άρθρο 10 γίνεται λόγος για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Έχει καταρτιστεί ο κατάλογος; Ποια είναι τα κριτήρια σας; Και εδώ όμως τιμωρείτε την γυναίκα με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Συγκεκριμένα για τις γυναίκες που απασχολούνται στα βαρέα αυξάνεται κατά ένα έτος από το 2011 το όριο ηλικίας και μέχρι τη συμπλήρωση του εξηκοστού έτους.
Κύριε Υπουργέ δυστυχώς προχωρήσατε στη σύνταξη του παρόντος σχεδίου νόμου χωρίς να αναλογιστείτε ένα πολύ σοβαρό θέμα.. ότι σε μία κοινωνία σαν τη σημερινή οι γυναίκες έχουν πολλαπλό ρόλο. Είναι εργαζόμενες, είναι σύζυγοι, αλλά κυρίως είναι μητέρες. Θα έπρεπε όλοι να είμαστε δίπλα τους και όχι απεναντί τους.
Στο απόσπασμα λοιπόν οι γυναίκες με ποινή έως και 15 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2011, στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών αλλά και των μητέρων ανηλίκων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα θα καταργηθεί σταδιακά από την 1/1/2011 έως το 2013 στο Δημόσιο και- όπως όλα δείχνουν- έως το 2015 στα υπόλοιπα Ταμεία (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τύπου κ.ά.).
Εμείς θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο γιατί μόνο κακό κάνει στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Και επειδή ακούγονται διάφορα για τη στάση του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού στην ψήφιση των εκτάκτων μέτρων το Μαΐο θέλω και εγώ να επαναλάβω ότι ψηφίσαμε μόνο το άρθρο 1 και κανένα άλλο άρθρο του μνημονίου που θα μπορούσε να βλάψει τη χώρα. Το άρθρο 1 αφορούσε τη σωτηρία της χώρας εκείνη τη χρονική στιγμή αφού μετά από 15 ημέρες δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και όλοι καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, άσχετα με το γεγονός ότι εδώ μέσα πολλοί αν και είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας μας, δεν το παραδέχονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου