Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Συνεχίζει το «σαφάρι» το ΣΔΟΕ

Τα τεράστια ποσά μαύρου χρήματος από ενοίκια πολυτελών εξοχικών προσπαθεί να εντοπίσει με εφόδους στους πιο τουριστικούς προορισμούς της χώρας το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Την ώρα που υπάρχουν βίλες, που νοικιάζονται ακόμη και πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ την ημέρα, αποδεικνύεται ότι πολλοί ιδιοκτήτες, όχι απλά δεν κόβουν απόδειξη, αλλά δε δηλώνουν καν στην εφορία ότι διαθέτουν το σπίτι προς ενοικίαση.
Οι ιδιοκτήτες έχουν άλλες, έτοιμες τιμές, γι αυτούς που ζητούν απόδειξη και άλλες πολύ φθηνότερες για εκείνους, που δεν θέλουν απόδειξη.

Παράλληλα, το ΣΔΟΕ ξεκίνησε «σαφάρι» και σε χώρους πολιτισμού, αλλά και σε συναυλίες, όπως εκείνη που πραγματοποίησε η Έλενα Παπαρίζου με τους Onirama στην Κεφαλλονιά.
Τα στελέχη του Σώματος διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων, μιας και κανένα από τα 8.000 εισιτήρια που είχαν εκδοθεί για τον σκοπό της συναυλίας δεν είχε θεωρηθεί.
Το ΣΔΟΕ, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, μιας και εκτός όλων όσων προαναφέρθηκαν, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εξάρθρωσε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης «μαϊμού» φαρμάκων σε όλη την Ευρώπη, με σκευάσματα αξίας άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εξάγονταν και επανεισάγονταν από δεκάδες φαρμακοποιούς, μέλη της πανευρωπαϊκής σπείρας.
Ωστόσο, την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, η διαδικασία που ακολουθείται για την είσπραξη των προστίμων μπλοκάρει την όλη προσπάθεια για να συγκεντρωθούν χρήματα. Οι φοροφυγάδες συνήθως προσφεύγουν στα δικαστήρια και οι υποθέσεις τις περισσότερες φορές τελεσιδικούν, έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια.
ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια: