Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜ του Δήμου Μεσσαπίων

Ο Δήμος Μεσσαπίων και η ΔΕΥΑΜ από το προηγούμενο καλοκαίρι που προέκυψε το πρόβλημα της ύπαρξης χρωμίου στο πόσιμο νερό έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί πόσιμο και υγιεινό νερό.
Για το σκοπό αυτό έχουν διανοιχτεί νέες γεωτρήσεις στην περιοχή Καταβόθρα οι οποίες σε συνδυασμό με τις υφιαστάμενες κάλυπταν μέχρι πρότινος όλες τις ανάγκες των Τ.Δ. Ψαχνών και Καστέλλας.
Επίσης μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν προενταχθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η τοποθέτηση φίλτρων στις γεωτρήσεις που έχουν αυξημένες τιμές χρωμίου.

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες και λόγω της αλόγιστης χρήσης του νερού σε πλύσιμο αυλών, πλατειών, δρόμων, προαύλιων χώρων εκκλησιών, πεζοδρομίων ακόμη και πότισμα κήπων, η ποσότητα του νερού δεν επαρκεί για τις υδρευτικές ανάγκες.
Με χθεσινή ανακοίνωση ζητήθηκε να μην γίνεται κατανάλωση νερού σε χρήσης εκτός ύδρευσης και ανακοινώθηκαν διακοπές νερού. Και πάλι όμως δεν υπήρξε κατανόηση.
Για τους λόγους αυτούς και μη έχοντας άλλη λύση η διοίκηση της ΔΕΥΑΜ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε μέχρι τη λύση του προβλήματος να προβεί στην ανάμειξη του νερού των γεωτρήσεων της Καταβόθρας και Γοργοϋπηκόου όπως προτείνει και το ΙΓΜΕ για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το νερό που προκύπτει από την ανάμειξη των ανωτέρω γεωτρήσεων είναι εντός ορίων του ολικού χρωμίου και σε καμιά περίπτωση δεν θα υπερβαίνουν τα ανώτερα προβλεπόμενα από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Οι έλεγχοι της ποιότητας του νερού θα είναι τακτικοί και η ενημέρωση άμεση.
Εκ της ΔΕΥΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: