Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αντιδράσεις Πολυτεχνείου για τα επαγγελματικά δικαιώματα ΤΕΙ

Έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ και την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι πρυτάνεις των Πολυτεχνείων και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οι κοσμήτορες των πολυτεχνικών σχολών και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.


Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι πρυτάνεις υπογραμμίζουν «τις πολιτικές ευθύνες του υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της ισοπέδωσης της Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με επικίνδυνες για το δημόσιο συμφέρον επιπτώσεις από την άσκηση των τεχνικών επαγγελμάτων, τόσο με το Προεδρικό Διάταγμα αναγνώρισης των κολεγίων, ως ισοτίμων, όσο και με τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ».

Σύμφωνα με τους πρυτάνεις, «δεν ακολουθούνται οι διαδικασίες διαβούλευσης, ενώ για τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων αγνοήθηκαν οι προτάσεις των τεσσάρων πρυτάνεων, που μετείχαν στην αρμόδια επιτροπή, των συνόδων πρυτάνεων καθώς και οι προτάσεις των προέδρων των Επιμελητηρίων».

Οι πρυτάνεις καλούν την υπουργό Παιδείας και τον πρωθυπουργό «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και ζητούν άμεσα συνάντηση «ώστε να αποφευχθούν τα ίδια λάθη πολιτικής, που οδήγησαν σε αδιέξοδο τόσο την Οικονομία, όσο και την Παιδεία».

Madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: