Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Με εξαιρετικό τρόπο και με τριπλή επιτυχία -το αργυρό του Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος και τα χάλκινα του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο και της Βάσως Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας- ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Παρισιού.
Στους σημερινούς τελικούς οργάνων, οι Έλληνες αθλητές έδειξαν έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής, που θα γίνουν προσεχώς στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας (άνδρες: 21-25 Απριλίου, γυναίκες: 28 Απριλίου - 2 Μαΐου), φέρνοντας σε πέρας με επιτυχία το τελευταίο τους τεστ.

Στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, ο Λευτέρης Κοσμίδης πιστοποίησε την αξία του και πήρε τη 2η θέση με 15,325 βαθμούς, βελτιώνοντας την εμφάνισή του συγκριτικά με τον προκριματικό του Σαββάτου. Νικητής στο αγώνισμα αναδείχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, Βραζιλιάνος Ντιέγκο Ιπόλιτο (15,775 β.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Γάλλος Γκαέλ Ντα Σίλβα (15,125 β.).

«Ο Λευτέρης έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Στόχος μας ήταν μια σταθερή εκτέλεση και γι’ αυτό κατεβήκαμε πάλι με το πρόγραμμά του από το περσινό ευρωπαϊκό, όπως είχαμε κάνει και στον προκριματικό. Αυτή τη φορά, η εκτέλεση ήταν καλύτερη, οπότε έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι», είπε ο προπονητής του 19χρονου πρωταθλητή, Γιώργος Αγγέλου, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Αυτή η εμφάνιση, σε μια διοργάνωση κορυφαίου επιπέδου, αποτέλεσε το καλύτερο μήνυμα ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στις ημέρες που απομένουν, θέλουμε να είναι ο Λευτέρης υγιής, έτσι ώστε στο Μπέρμιγχαμ να παρουσιαστεί πανέτοιμος να διεκδικήσει μια διάκριση και να βοηθήσει την Εθνική».

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο δίζυγο, δηλώνοντας «παρών» και δυνατός ενόψει Μπέρμιγχαμ. Ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής βαθμολογήθηκε με 15,200, ενώ την πρώτη θέση στο αγώνισμα μοιράστηκαν ο Λευκορώσος Αλιαξάντρ Τσάρεβιτς και ο Γάλλος Χάμιλτον Σαμπό, που είχαν από 15,275 βαθμούς.

«Είμαι χαρούμενος για το μετάλλιο, αλλά ακόμα περισσότερο για το γεγονός ότι ‘έβγαλα’ το πρόγραμμά μου σωστά τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό. Είναι σημαντικό να κάνεις μια τέτοια εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα πριν από το ευρωπαϊκό. Μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα και είμαι αισιόδοξος.

Αν δεν έκανα ένα λάθος στην εκτέλεσή μου, θα μπορούσα να είχα κερδίσει με διαφορά», υπογράμμισε ο 31χρονος σπεσιαλίστας του δίζυγου, ο οποίος στον σημερινό τελικό εκτέλεσε το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει και στην Αγγλία (συντελεστής δυσκολίας 6,30).

Το «χορό» των μεταλλίων είχε ανοίξει η Βασιλική Μιλλούση, η οποία κατετάγη 3η στη δοκό ισορροπίας με 14,100 βαθμούς, πίσω από τα δύο κορυφαία νέα ταλέντα του αγωνίσματος: Τη γεννημένη το 1994 Κινέζα Γου Λιουφάνγκ (14,875 β.) και τη συνομήλική της Ρωσίδα, Αλίγια Μουστάφινα (14,175 β.).

Η 26χρονη πρωταθλήτρια αγωνίστηκε επίσης με επιτυχία στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών, όπου κατετάγη 7η με 13,850 βαθμούς, βελτιώνοντας τόσο τη θέση όσο και τη βαθμολογία της, σε σύγκριση με τον προκριματικό.

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου στη δοκό. Έκανα κάποια μικρά λαθάκια, αλλά το γεγονός ότι κατέκτησα το μετάλλιο σ’ έναν τόσο δύσκολο αγώνα και μάλιστα εκτελώντας καλά το πρόγραμμά επί δύο συνεχόμενες μέρες, μου δίνει δύναμη για το ευρωπαϊκό. Είναι μία διάκριση που μου φτιάχνει την ψυχολογία. Μέχρι στιγμής, όλοι οι φετινοί αγώνες μου έχουν βγει όπως ήθελα. Είμαι πολύ χαρούμενη και για την εμφάνισή μου στους ασύμμετρους ζυγούς.

Είναι ένα όργανο, στο οποίο η Εθνική ομάδα θα χρειαστεί από μένα μία τέτοια πολύ καλή εκτέλεση και στο ευρωπαϊκό. Μακάρι να τα πάω κι εκεί εξίσου καλά», τόνισε η Μιλλούση, η οποία είχε και πάλι αρχική αξία 5,80 στο πρόγραμμά της στη δοκό.

SPORTNET

Δεν υπάρχουν σχόλια: