Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

«Μπουμπούκια» οι συλληφθέντες στον Πειραιά


Καταζητούμενος εδώ και αρκετό καιρό ήταν ο επίδοξος ληστής που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση ομηρίας τη Δευτέρα στον Πειραιά. Όπως έγινε γνωστό, ο 36χρονος, ο οποίος κράτησε για περίπου τρεις ώρες 18 ομήρους μέσα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πειραιά, καταζητείται από τις κυπριακές αρχές δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για το φόνο τον περυσινό Ιούλιο ενός 70χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού στη Λεμεσό.
Η δολοφονία αυτή, μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως εκτέλεση συμβολαίου θανάτου, αφού ο άτυχος 70χρονος πυροβολήθηκε εσκεμμένα και από κοντινή απόσταση. Μάλιστα, για τον ίδιο φόνο είχε εκδοθεί πρόσφατα στην Κύπρο ένας Έλληνας υπήκοος, ο οποίος φέρεται ως ο διοργανωτής της εκτέλεσης.

«Εάν θα εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και εάν θα κινηθεί η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης του συλληφθέντα ομογενή στις κυπριακές αρχές, είναι θέμα για το οποίο αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, δεδομένης της σοβαρότητας του αδικήματος στην Αθήνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση της Δευτέρας στον Πειραιά συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα, με τους υπόλοιπους δύο, ηλικίας 24 και 43 ετών, να είναι ομογενείς από το Καζακστάν . Η δράση της συμμορίας είναι ιδιαίτερα πλούσια, αφού τους τελευταίους εννέα μήνες είχαν πραγματοποιήσει 19 ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές της Καλλιθέας, Παγκρατίου, Νέου Κόσμου, Πετραλώνων, Καμινίων, Πειραιά, Μοσχάτου, Π. Φαλήρου, Δραπετσώνας, Ζωγράφου και Αγ. Δημητρίου, δύο ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ στη Δάφνη και τον Άγιο Δημήτριο, δύο κλοπές μοτοσικλετών στη Νίκαια και στου Ζωγράφου, ενώ είχαν ληστέψει κι ένα ΙΧ φορτηγό στην περιοχή του Νέου Κόσμου.
Στην κατοχή των τριών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χειροβομβίδες, ένα πιστόλι Tokarev, ένα περίστροφο 22 mm, τρεις γεμιστήρες και 17 φυσίγγια.
ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια: