Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Μπουραντάς: Μεταφερόμενα τοξικά-Λάρκο-Αγρότες οι ρυπαντές της Μεσσαπίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ο νομάρχης Ευβοίας κ. Μπουραντάς σε συνάντησ που είχε με την κ. Καραβασίλη και την Υπουργό του ΥΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη, όπως ισχυρίζεται η ίδια η κ. Καραβασίλη, παρόλο που γνώριζε το πρόβλημα αντί να αναζητηθούν λύσεις τους ζήτησε το λόγο γιατί δεν είχαν εγκρίνει κάποιες αδειοδοτήσεις.Η κ. Καραβασίλη επίσης σηειώνει ότι "η Νομαρχία υποβάθμιζε το πρόβλημα και άργησε να λάβει μέτρα".
Ο κ. Μπουραντάς χαρακτηρίζει τα λόγια της Ειδικής Γραμματέως γενικότητες και αοριστίες και αναφέρει ότι: "Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δεν έχει αρμοδιότητα για το νερό. Το θέμα είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δήμου. Η αδειοδότηση που υπαινίσσεται είναι για δημιουργία βιομηχανικής περιοχής στη Ριτσώνα, έργο που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή".
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Νομαρχία διενήργησε προ διετίας δειγματοληψίες στο δίκτυο ύδρευσης της Μεσσαπίας, όπου ανιχνεύθηκε εξασθενές μεταξύ 2 και 40 μg/l και ταυτόχρονα ανέθεσε μελέτη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που εντόπισε το επικίνδυνο στοιχείο σε αρδευτικές γεωτρήσεις. Επίσης προσδιόρισε τα αίτια της ρύπανσης, που σύμφωνα με τη μελέτη είναι η παράνομη απόρριψη τοξικών αποβλήτων, η εξορυκτική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ, φυσικά αίτια και η χρήση οργανικών λιπασμάτων πλούσιων σε εξασθενές χρώμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: