Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Συνεχίζονται οι ρίψεις σκουπιδιών και μπάζων στα γύρω δάση.

Το θέμα του νερού είναι μεγάλο μιας και όλοι εξαρτόμαστε από αυτό. Η επίλυση αυτού του προβλήματος είναι επιτακτική μιας και μιλάμε για θέμα υγείας και όχι μόνο. Το ίδιο όμως απαραίτητη είναι όμως και η μέριμνα για την προστασία των δασών που περιβάλλουν την περιοχή μας, και παρόλο που το όλο θέμα δεν είναι πρώτης πρωτεραιότητας, ενώ θα έπρεπε τόσο για το όσο και για τους περιβαλλοντικούς συλλόγους ή έστω τόσο "πιασάρικο" στα δάση μας αυτή τη στιγμή γίνεται του "Κουτρούλη ο γάμος" σ' ότι αφορά την ρίψη των απορριμάτων και μπάζων "πάσης φύσης"!
Σε κάθε γωνιά ξεφυτρώνει και μια χωματερή, μεγάλη ή μικρότερη δεν έχει σημασία, μιας και ο καθένας που θέλει να ξεφορτωθεί ότι τον ενοχλεί, βρίσκει ως λύση το δάσος!

Η έλλειψη παιδείας στα ζητήματα περιβάλλοντος στη χώρα μας είναι δεδομένη, στην περιοχή μας ακόμη πιο δεδομένη, ακόμη και από ανθρώπους που υποτίθεται ότι "υπηρετούν" τα κοινά.
Δυστυχώς όμως ο λαός τους εκλέγει μη λαμβάνοντας υπόψιν τα προσόντα τους αλλά τα ρουσφέτια τους, δυστυχώς αυτοί είμαστε!
Επειδή εμείς ως Μ.Μ.Ε. ασχολούμαστε και με τα... "πιασάρικα" θέματα του περιβάλλοντος τα οποία όμως είναι ουσιατικά, ασχολούμαστε και με τα... "δευτερεύοντα" τα οποία είναι ουσιαστικά άσχετα αν δεν το αντιλαμβανόμαστε άμεσα.
Τις επόμενες μέρες θα δείτε και οπτικοακουστικό υλικό και θα αντιληφθείτε πόσο μεγάλη ευθύνη έχουμε όλοι μας για το χάλι που επικρατεί στην περιοχή μας. Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για ποι΄ποτητα ζωής και αειφόρο ανάπτυξη και να πετάμε τα σκουπίδια κάτω απ' το χαλί σαν την τσαπατσούλα νοικοκυρά!
Όλα αυτά οι υπεύθυνοι του Δήμου που έχουν και την ευθύνη ας τα προσέξουν, απ' την άλλη όμως είναι και μέσα στις αρμοδιότητές τους. Οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι ας τα αναδείξουν αυτά τα θέματα και ας μιλήσουν και για αυτά γιατί απ' αυτά ξεκινούν τα μεγαλύτερα προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον για το οποίο αγωνιζόμαστε, παρά το ότι κάποιοι κάποιοι σαν κι εμάς που "κατέχουμε" την επικοινωνία λόγω σπουδής και επαγγέλματος διαπιστώνουμε επιλεκτικές προσεγγίσεις-ενασχολήσεις μ' αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: