Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αμέτρητο και απύθμενο θράσος

Ματαιόδοξοι και άκαιροι μπροστάρηδες. Τρέμετε, γιατί ο Νίκος  Χασάνδρας από τα Ψαχνά,  οδηγεί τον αγώνα σε αίσιο πέρας όπως μας διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του. Τα έχει κανονίσει όλα, αφού σε πρόσφατη επικοινωνία του με την κα Καραβασίλη τα ρύθμισε όλα. Κύριοι, το πρόβλημα της ρύπανσης των νερών της Κεντρικής Εύβοιας το έλυσε ο κος Χασάνδρας. Κύριοι της Νομαρχίας, των Δήμων της περιοχής, των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, αγρότες της περιοχής, πολίτες της Κεντρικής Εύβοιας, μην ανησυχείτε πλέον. Το πρόβλημα το έλυσε ο κος Χασάνδρας, μετά από αγώνες του όπως μας διαβεβαιώνει!!!




Τι θέλετε τώρα εσείς – και μάλιστα κατόπιν εορτής (!) – να ξεκινάτε αγώνες εκ των υστέρων (!) και εκ του προχείρου (!) και με αυτοαναγορευμένες επιτροπές (!!!), όπως μας διαβεβαιώνει ο κος Χασάνδρας.;

Είναι προφανής ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας τέτοιων απερίσκεπτων ενεργειών… (!!!) όπως μας διαβεβαιώνει ο κος Χασάνδρας.



Και για να σοβαρευτούμε.

Εδώ λέει πραγματικά αυτό που σκέφτεται ο κος Χασάνδρας. Ότι κάθε άλλη κίνηση, κάθε άλλος σύλλογος περιβάλλοντος της περιοχής, κάθε άλλος πολίτης που θα μιλήσει για το θέμα της ρύπανσης της Μεσσαπίας και της Κεντρικής Εύβοιας, ο κος Χασάνδρας τον βλέπει ως ‘ανταγωνιστή’. Ανταγωνιστή όμως ως προς τι ; Τι είναι αυτό που θέλει ο κος Χασάνδρας και βλέπει ανταγωνιστές ; Ένας αγώνας για καθαρό νερό έχει ανταγωνιστές ;  Γιατί άραγε ; Έχει αναλάβει εργολαβικά ο κος Χασάνδρας το θέμα της ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας ; Και ποιος τον όρισε να εκπροσωπεί όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής και να μιλάει εκ μέρους τους ; Αυτά όλα βέβαια μόνο ο κος Χασάνδρας τα ξέρει. Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα και τις διαστάσεις του.

Ο αγώνας κατά της ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας είναι μακρύς και δύσκολος. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, δυστυχώς. Μακάρι να είχαμε τελειώσει όπως ο ίδιος μας διαβεβαιώνει. Το περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει διαπραχθεί στην περιοχή μας διαχρονικά εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια, έχει υπεύθυνους και συνυπεύθυνους σε κάθε επίπεδο της τοπικής και κεντρικής εξουσίας αλλά και κοινωνίας. Και δεν ξεμπερδεύουμε τόσο εύκολα, όπως αντίθετα μας ενημερώνει ο κος Χασάνδρας.

Ως δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος και ως Επιτροπή Αγώνα κατά της ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας θα συνεχίσουμε, επίμονα και σταθερά τον αγώνα που ξεκινήσαμε. Κανένας ασφαλώς δεν περισσεύει στον αγώνα αυτόν. Ούτε ο κος Χασάνδρας.  Αν βέβαια ο ίδιος θέλει να ‘ξεχωρίζει’ με πυροτεχνήματα σαν και αυτά που βρίσκονται στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε σήμερα, (http://www.servitoros.gr/news/view.php/28034/), τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Επιτροπή Αγώνα του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: