Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Νέο εργαστήρι cob στη Βλαχιά Ευβοίας

Ο Ανδρέας θα είναι οικοδεσπότης στο επόμενο εργαστήρι με θέμα τη φυσική δόμηση και το cob που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Ιουλίου. Στο κτήμα του στη Βλαχιά θα γνωρίσουμε το χώμα σαν δομικό υλικό και θα μυηθούμε στις κατασκευές  με τη χρήση φυσικών υλικών. Θα επιχειρήσουμε μια μεγάλη γκάμα από κατασκευές με στόχο να υπάρξει μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα των δυνατοτήτων του ταπεινού χώματος.

Θεματολογία:
-Επιλογή των κατάλληλων υλικών για χτίσιμο.
-Θεωρία του πηλού.
-Τοιχοποιοίες από φυσικά υλικά (cob, πλιθιά, χώμα και άχυρο κλπ)
-Επιχρίσματα με βάση τον πηλό.
-Φυσικές βαφές.
-Βιοκλιματική αρχιτεκτονική.
Τόπος: Η Βλαχιά ένα όμορφο χωριό στη βόρεια Ευβοια (βλ. χάρτη)

Χρόνος: Από 2 έως 4 του Ιούλη. Το απόγευμα της 1ης θα γίνει συγκέντρωση για ενημέρωση των συμμετεχόντων. Διαμονή: Σε σκηνές. Κάποιοι τυχεροί  θα προλάβουν να μείνουν στο δεντρόσπιτο του Ανδρέα.
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα και θεωρία.

Κόστος συμμετοχής:
80€ ανά άτομο, ποσό που συμπεριλαμβάνει την διαμονή και την διατροφή. Δηλώσεις συμμετοχής: Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις ή δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε ή στείλτε mail στο οποίο να αναγράφεται κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.
Τέλος όσοι έρχεστε από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και επιθυμείτε να μοιραστείτε το αυτοκινητό σας ή το αυτοκίνητο κάποιου άλλου δηλώστε το στο φόρουμ μήπως και καταφέρουμε να κάνουμε λίγη οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: