Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Συρρίκνωση 3,5% για την ελληνική οικονομία


Με ρυθμό 3,5% συρρικνώθηκε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά από μείωση 2,3% που είχε σημειώσει το ακαθάριστο εθνικό προϊόν το πρώτο τρίμηνο.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του έτους η πτώση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 2,9%.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης η πτώση του ΑΕΠ το 2010 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 4% αν και σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου αυτή μπορεί να διαμορφωθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα ποσοστά.
«Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ υπερβαίνουν και τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών και αποτελούν τις μεγαλύτερες μειώσεις από τότε που ξεκίνησε η κρίση», επεσήμανε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.
«Οι θυσίες του λαού θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, καθώς η συνεχιζόμενη μείωση του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας, παρά τα αλλεπάλληλα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που διοχετεύτηκαν προς τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες, όσο και οι διεθνείς εξελίξεις με την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας στις ΗΠΑ  επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η κρίση είναι καπιταλιστική και βαθειά, ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και ότι οι θυσίες του λαού θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, αν δεν ξεδιπλωθεί η λαϊκή αντίσταση», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια: