Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Έτοιμος για ειρήνη με την Κολομβία ο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες διαβεβαίωσε πως η χώρα του επιθυμεί να συνάψει «ειρήνη» με την Κολομβία περισσότερες πληροφορίες «όποιο και εάν είναι το κόστος», κατά την άφιξή του στη Σάντα Μάρτα της Κολομβίας, όπου θα συναντηθεί με τον κολομβιανό ομόλογό του Χουάν Μανουέλ Σάντος σε μία προσπάθεια να επιλυθεί η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Κολομβία έρχομαι για να σου επαναβεβαιώσω την παντοτινή μου αγάπη», τόνισε ο Τσάβες, λίγο μετά την άφιξή του στις 21.20, ώρα Ελλάδος στην παραλιακή πόλη της Καραϊβικής, 950 χλμ βόρεια της Μπογοτά.

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε την ειρήνη μεταξύ μας, όποιο και εάν είναι το κόστος. Ζήτω η Βενεζουέλα περισσότερες πληροφορίες, ζήτω η Κολομβία, ζήτω η ειρήνη μεταξύ μας», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Νωρίτερα ο Τσάβες, που έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές, είχε προσφέρει μία ανθοδέσμη στην Κολομβιανή υπουργό Εξωτερικών Μαρία Άνχελα Ολγίν, η οποία τον υποδέχθηκε. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχηθεί χρόνια πολλά στον Σάντος, ο οποίος κλείνει τα 59 του χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι η Βενεζουέλα διέκοψε στις 22 Ιουλίου τις διπλωματικές της σχέσεις με την Κολομβία, όταν η τελευταία κατέθεσε στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών αποδεικτικά στοιχεία για την «παρουσία» στο έδαφος της Βενεζουέλας περίπου 1.500 αριστερών Κολομβιανών ανταρτών της οργάνωσης FARC.
ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια: