Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Υπάρχει θέμα με τη μεταφορά των ΤΕΙ(;)

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν τόσο απ' το Υπουργείο Παιδείας, όσο και από κύκλους του ΤΕΙ Χαλκίδας μάλλον υπάρχει θέμα που αφορά τη μεταφορά τμημάτων ή και ολόκληρου του ΤΕΙ στην Αττική.!
Οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι ότι τελικά τον Οκτώβριο η ηγεσία του Υπουργείου παιδείας και Δια Βίου Μάθησης θα αναθέσει σε επιτροπή τον σχεδιασμό μεταφοράς του ΤΕΙ στην Αθήνα και πιθανότατα στο χώρο των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ στο Αιγάλεω. Ο σχεδιασμός προβλέπεται να διαρκέσει 6-7 μήνες προκειμένου η επιτροπή να έχει το χρόνο που χρειάζεται να καταθέσει το πόρισμά της στην ηγεσία του υπουργείου τ' οποίο θα αποφασίσει στη συνέχεια.

Η όλη διαδικασία δρομολογείται με μοναδικό στόχο τη μείωση των εξόδων του υπουργείου μετά τη νέα οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και που προβλέπει την περικοπή των εξόδων του υπουργείου μετά την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και που προβλέπει την περικοπή εξόδων κιόλα τα υπουργεία και τους φορείς.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι το υπουργείο αιφνιδιάστηκε απ' τα δημοσιεύματα που είδαν το φως ,από διαρροές που έγιναν, καθώς και από τις επερωτήσεις των βουλευτών του Νομού μας, την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής αλλά και Νομαρχιακών Συμβούλων. Για το λόγο αυτό τηρεί σχεδόν σιωπηρή δρομολόγηση των όποιων εξελίξεων, μιας και απαντήσεις δίχως όμως, απ' ότι φημολογείται, δεσμεύσεις και κινούμενες στο πλαίσιο του τι "πρέπει" να γίνει.
Ευχόμαστε όλα αυτά που πληροφορούμαστε να μην αληθεύουν καθόλου γιατί αν έστω και τα μισά επαληθευτούν η περιπέτεια, και μάλιστα οικονομική, που μπαίνει ο τόπος μας είναι τεράστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: