Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σεεμινάριο πρώτων βοηθειών

Εχθές, Κυριακή 4 Ιουλίου, ο Σύλλογος Νέων σε συνεργασία με τη σχολή Thalassa Diving School πραγματοποίησε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην καφετέρια estrella στην παραλία των Πολιτικών. Ο εκπαιδευτής κ. Μοναστήρογλου ανέφερε στους παρευρισκόμενους ότι πριν προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια σε κάποιον που τη χρειάζετια θα πρέπει να εξετάσουμε πρώτα τι προκάλεσε το ατύχημα, αν υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι που μπορούν να προκαλέσουν επιπτώσεις τόσο σε αυτόν που χρειάζεται βοήθεια όσο και σε αυτόν που θα παράσχει την βοήθεια. Γιαυτό θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επέμβουμε με ασφάλεια.

Το δεύτερο σημείο που θα πρέπει να ελέγξουμε είναι ο βαθμός αναισθησίας. Για να μπορέσουμε να πουμε με σιγουριά ποιός είναι ο βαθμός αυτός θα πρέπει να δουμε αν ανασηκώνεται το στήθος αυτού που χρειάζεται βοήθεια, να ακούσουμε την αναπνοή του και να αισθανθούμε την ανάσα του.

Κατόπιν καλούμε σε βοήθεια το 166 και δίνουμε πλήρη στοιχεία για το σημείο που βρίσκεται αυτός που χρίζει βοηθείας, πόσοι άνθρωποι βρίσκονται εκεί και ποια είναι η καταστασή του.

Έτισ φτάνουμε στο σημείο να προσφέρουμε βοήθεια. Πρώτα ανοίγουμε τους αεραγωγούς. Μετά δίνουμε δύο πλήρεις αναπνοές, κάνουμε τριάντα μαλάξεις μετά από δύο εμφυσήσεις για πέντε φορές και ελέγχουμε την κατάσταση.

Επίσης θα πρέπει να ελέγξουμε εάν αιμορραγεί ο χρίζων βοήθεια και αν πρέπει να αποβάλλει υγρά τον βάζουμε σε θέση ανάνηψης.

Πρακτική πάνω σε όλα αυτά έκανε η δίδα Έλενα Βασιλείου και στη θέση ανάνηψης ο Πρόεδρος του συλλόγου Νέων Γιάννης Δούδαλης. Βέβαια υπήρξαν πολλές διευκρινηστικές ερωτήσεις προς τον κ. Μοναστήρογλου από τους παρευρισκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: