Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΤΟ ΙΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΝΝΙΝΟ

Σήμερα οδηγείται στην τελευταία του κατοικία ο πρώην Δήμαρχος Πατρών Θεόδωρος Άννινος

Ο Θεόδωρος Άννινος γεννήθηκε στην Πάτρα, φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Αρένων και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάζεται στα εγγειοβελτιωτικά έργα Δυτικής Ελλάδος και Επτανήσων και διατηρεί ιδιωτικό τεχνικό γραφείο. Ασχολείται με μελέτες και επιβλέψεις και κατασκευάζει πολλές πολυκατοικίες και οικοδομήματα.

Παράλληλα με τις επιστημονικές του ανησυχίες τον απασχολεί η πολιτική και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Στις εκλογές του 1964 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου και μια σειρά συγκυριών τον καθιστούν Δήμαρχο Πατρέων στις 30 Αυγούστου του 1964. Στις 2 Μαΐου του 1967, η δικτατορία τον παύει από το αξίωμά του με διαταγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, στις δημοτικές εκλογές του 1975, επανεκλέγεται Δήμαρχος με το εντυπωσιακό ποσοστό του 71%, ενώ θα κερδίσει και τις δύο επόμενε εκλογικές αναμετρήσεις του 1978 και του 1982 και παραμένει Δήμαρχος μέχρι το 1986.

Είναι διεκδικητικός ως προς την κεντρική εξουσία και σαν Δήμαρχος σχεδιάζει ο ίδιος πολλά δημοτικά έργα, όπως η επέκταση του Δημαρχείου, το «Σπίτι Πολιτισμού», αλλά και μνημεία όπως το ηρώο του Πολυτεχνείου, κ.α. Εκτός από την πολιτική έχει και καλλιτεχνικές ανησυχίες καθώς συνεχίζει να γράφει ποίηση και να ζωγραφίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: