Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Αρχαία κρητική ελιά στον Λευκό Οίκο

Επιχειρηματίας από τα Χανιά απέστειλε πρόταση στον Μπαράκ Ομπάμα να φυτευτεί στον Λευκό Οίκο κομμάτι από την αρχαία ελιά των Βουβών.

Ο κ. Γιάννης Σταματάκης στις 30 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της απονομής στον Μπαράκ Ομπάμα του Νόμπελ Ειρήνης, απέστειλε στον πρόεδρο συγχαρητήρια επιστολή, κάνοντάς του την πρόταση να φυτευτεί στον κήπο του Λευκού Οίκου κομμάτι από την αρχαία ελιά, που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Βουβών του δήμου Κολυμβαρίου.

Ο επιχειρηματίας ζητά από τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν την πρόταση, ενώ την ίδια ώρα δήλωσε: «Ως επαγγελματίας του τουρισμού, που πάντα με ενδιαφέρει η προβολή του νομού στο εξωτερικό, έστειλα την επιστολή στον κ. Ομπάμα όταν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, καθώς σύμβολο της ειρήνης είναι το κλαδί της ελιάς».

Όπως είπε ο επιχειρηματίας, στις 23 Μαρτίου του 2010 έλαβε απάντηση, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής του γραφείου Υποθέσεων Νοτίου Ευρώπης του Λευκού Οίκου. Εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, ευχαριστεί τον κ. Σταματάκη για την πρότασή του να φυτευτεί κομμάτι της αρχαίας ελιάς των Βουβών στον κήπο του Λευκού Οίκου, ωστόσο επισημαίνει ότι από το πρωτόκολλο, δεν προβλέπεται η αποδοχή της πρότασης, καθώς προέρχεται από ιδιώτη.

«Μου απάντησε ότι η πρότασή μου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αλλά θα ήταν ίσως αποδεκτό αν η πρόταση γινόταν από θεσμικούς παράγοντες», δήλωσε ο κ. Σταματάκης.

Ο Χανιώτης επιχειρηματίας κάλεσε τον νομάρχη Χανίων και τον δήμαρχο Κολυμβαρίου να επαναφέρουν με την ιδιότητά τους την πρότασή του.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: