Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Προβλήματα από την κακοκαιρία


Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία κυρίως σε μεγάλο μέρος της βόρειας και δυτικής Ελλάδας, καθώς έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στα Ιωάννινα, ενώ ανεμοστρόβιλος έπληξε και πάλι την Ηλεία.
Η συγκοινωνία στην Εγνατία οδό στο ύψος της Πεδινής έχει διακοπεί και σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει διακοπεί η συγκοινωνία από κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Ο ποταμός Καλαμά έχει υπερχειλίσει, πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις, ενώ σπίτια στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων που βρίσκονται κοντά στη λίμνη έχουν πλημμυρίσει.
Στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τουλάχιστον 30 κλήσεις για απάντληση υδάτων.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε την Παρασκευή η ΕΜΥ, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να επεκταθούν σταδιακά στη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, τη Θεσσαλία και αργότερα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Πάντως, η ΕΜΥ προβλέπει σταδιακή ύφεση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού με πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά την Κυριακή. Ωστόσο, οι νοτιάδες των προηγουμένων ημερών δίνουν τη θέση τους σε ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς και η θερμοκρασία θα καταγράψει σημαντική πτώση. Αίθριο καιρό με αισθητή άνοδο του υδραργύρου περιμένει η ΕΜΥ από τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: