Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Αισιοδοξία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ισραήλ

 
Παρόλο που τα τέσσερα πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να είναι ενεργά στο βόρειο Ισραήλ, ελπίδες εκφράστηκαν από τις Αρχές ότι η φωτιά θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο. Ο περιορισμός του μετώπου της φωτιάς ήταν εφικτός χάρη στην μεγάλη που έλαβαν οι Ισραηλινοί από πολλές χώρες.

«Βρισκόμαστε κοντά στο να θέσουμε υπό έλεγχο τη φωτιά», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη Τύπου στη Χάιφα, που βρίσκεται κοντά στο βουνό Κάρμελ.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πλέον είναι δύο οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης και των Αρχών: «Έχουμε θέσει δύο στόχους: να αποφύγουμε νέα θύματα και να σβήσουμε τη φωτιά με τη συνεργασία της διεθνούς κοινότητας. Ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί και πλησιάζουμε στην επίτευξη του δεύτερου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τη διεθνή κοινότητα και πρόσθεσε ότι μίλησε με 30 ηγέτες απ όλο τον κόσμο, που προσφέρθηκαν να στείλουν βοήθεια. «Η διάθεσή τους με έχει συγκλονίσει», δήλωσε ο Νετανιάχου, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, που έθεσε στη διάθεση των ισραηλινών αρχών τρία παλαιστινιακά πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: