Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ανύπαρκτη η Μεσσαπία στους τουριστικούς οδηγους!

Το ένα πλήγμα μετά το άλλο δέχεται η Μεσσαπία όπως δείχνουν τα γεγονότα που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Μια ακόμη αρνητική εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στα πολλά που τούτος ο τόπος αντιμετωπίζει, και η εξέλιξη αυτή αφορά την προβολή της Μεσσαπίας στους Τουριστικούς οδηγούς της χώρας. Εκτός απ’ το επίσημο site του Δήμου, το οποίο έχει να ενημερωθεί κάτι μήνες, και τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων blogs και των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τουρισμό, ο τόπος μας είναι ‘’ανύπαρκτος’’!
Την ώρα που όμοροι της Δίρφυς και του Κυρέα έχουν σωρηδών καταχωρήσεις σε μεγάλους τουριστικούς οδηγούς για τον Δήμο τους δίνοντας λεπτομέρειες στους επισκέπτες και πληροφορίες, προβάλλοντας τα αξιοθέατα τους όπως παρλίες, καταστήματα, χώρους ιστορικής σημασίας και θρησκευτικής , εμείς ή δεν έχουμε καμία καταχώρηση ή η μόνη αναφορά που γίνεται είναι ότι στα Ψαχνά εδρεύει το ΤΕΙ και ως εκεί!
Όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε επιχειρηματίας των πολιτικών , ‘’ποιος απ’ τους Δ.Σ. μπορεί ν’ αντιληφθεί τι σημαίνει επιχειρηματικότητα; Οι περισσότεροι είναι ή δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα ή μικροεπιχειρηματίες με συγκεκριμένο αντικείμενο και μάλιστα δίχως την απαίτηση της ανάπτυξης. Υπάρχουν ένας άντε δύο που αντιλαμβάνονται ορισμένα πράγματα, τους ‘’πνίγουν’’ όμως οι υπόλοιποι που ούτε τις γνώσεις έχουν ούτε την αντίληψη της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Έχουν ποτέ σκεφτεί τι θα κέρδιζε ο τόπος απ’ την προβολή και την ανάπτυξη Τουριστικών επιχειρήσεων, πόσοι άνθρωποι θα είχαν δουλειά; Πόσες επενδύσεις θα προσελκούσαν ; Όχι. Παραχώρησαν, σε παλαιότερα χρόνια, την καλύτερη παραλία της Μεσσαπίας σε δύο επιχειρήσεις που σήμερα απασχολούν η μία 100 ανθρώπους και η άλλη 70.Σκεύτηκεπως θα ήταν σήμερα αυτή η παραλία αν αυτό δεν είχε συμβεί. Τι ανάπτυξη θα είχε κερδίσει η περιοχή μιας και θα απότελούσε Τουριστικό προορισμό. Μιλάμε όχι απλά για 170 θέσεις εργασίας αλλά για χιλιάδες θέσεις εργασίας, εδώ ένα ‘’φαγάδικο’’ ανοίγει και δουλεύουν 5-8 άνθρωποι, σκεφτείτε τι θα γίνει μιας και μιλάμε για δεκάδες τέτοια μαγαζιά και τουριστικές μονάδες . Δυστηχώς όμως και σήμερα άνθρωποι με τις ίδιες νοοτροπίες όπως πρίν 30-40 χρόνια κυριαρχούν πως λοιπόν ν’ αντιληφθούν την ένοια επένδυση και ανάπτυξή;
Φύγαμε απ’ την παρέα των επιχειρηματιών αντιλαμβανώμενοι πως ο τόπος μας έχει δυνατότητες ακόμη και σήμερα, δυστυχώς όμως ότι γίνεται είναι μεμονομένο δίχως καμία υποστήριξη τουλάχιστον απ’ τον Δήμο ακόμη και στα πιο απλά όπως η καταχώρηση σ’ έναν τουριστικό οδηγό. Διαπιστώσαμε ότι ευτυχώς που υπάρχει η ιδιωτική πρωτοβουλία και κάποιοι επιχειρηματίες με ιδέες επιχειρηματικότητας γιατί αλλιώς πιθανών όλη η περιοχή να είχε εκχωρηθεί στη Λάρκο, με την άρωγή κάποιων Δ.Σ. πρώην υπαλλήλων της, γιατί δίνει… ψωμί στους ντόπιους!
Σε μια εποχή οικονομικά δύσκολη όπου η ανάπτυξη, και ο τουρισμός αποτελεί ‘’απλό’’ στην επίτευξή της στον Δήμο μας κάποιοι διοικούντες ή ετών πολιτευόμενοι δεν αντιλαμβάνονται τα ζητούμενα και μένουν σφιχτά εναγκαλισμένοι με καταστάσεις και νοοτροπίες που συντηρούν την υποβάθμιση ή αν όχι αυτή τη στασιμότητα σίγουρα!

messapia-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: