Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Πρόταση για την εξεύρεση λύσης στο νερό της Μεσσαπίας από τον Καλαβρή.

Με ολοκληρωμένη πρόταση, που καταθέτει εντός της εβδομάδας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης απαντάει ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καλαβρής για το πρόβλημα του νερού της Μεσσαπίας! Σύμφωνα με όσα μας είπε μετά από συζήτηση που είχαμε μαζί του, η προτασή του είναι απάντηση στην σημερινή αμηχανία και απραξία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μεσσαπίων αλλά και στις φημολογίες που διαρρέοαπ' την πλευρά του Μπουροδήμου περί ανάλογης πρότασης.

Η πρόταση του κ. Καλαβρή κάνει λόγο για μεταφορά νερού απ' την περιοχή της Δίρφυς και μάλιστα από ορεινό σημείο, και όχι αυτό που διαρρέεται από την πλευρά του Μπουροδήμου το οποίο είναι στον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα με αυτό της Μεσσαπίας(!), και καθιστά σαφές προς τα αρμόδια υπουργεία ότι η μεταφορά αυτή είναι πλέον "Επιτακτική λύση" για την περιοχή της Μεσσαπίας. Επίσης γίνεται λόγος στην λειτουργία του ΤΕΙ  και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής, τους πυλώνες της Τοπικής Οικονομίας όπως τους αποκαλεί. Επανέρχεται στη δημιουργία φράγματος για τις καλλιέγειες, ενώ σε ερωτησή μας για το κόστος της μεταφοράς νερού από το συγκεκριμένο σημείο μας είπε:" είναι δευτερεύον θέμα να μιλάμε για κόστος σε μια πόλη σαν τα Ψαχνά και τα Δ.Δ. που την περιβάλλουν δεν έχουν νερό να πιουν. Για μένα αποτελεί πρώτης προτεραιότητας και προς την κατευθυνση αυτή θα κινηθώ ανεξαρτήτως κόστους. Αφήστε που η συζήτηση περί κόστους είναι περισσότερο υπεκφυγή παρά πραγματικό πρόβλημα στο όλο ζήτημα".

Ευχή όλων το υπουργείο να δώσει την πρέπουσα προσοχή στο πρόβλημα ώστε επιτέλους να βρεθεί ουσιαστική λύση στο μέγιστο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: