Είχαν προηγηθεί δύσκολα χρόνια για τον κ. Μπρουκς και τη σύζυγό του, στη διάρκεια των οποίων προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις ανάγκες της Μία, βάζοντάς την να κοιτάζει αντικείμενα ή τραπουλόχαρτα.
Πέρυσι όμως ο πατέρας της μικρής αγόρασε ένα iΡhone και ξαφνικά του ήλθε η «επιφοίτηση». Θυμήθηκε τις διαφημίσεις της Αpple που έλεγαν ότι στο iΡhone υπάρχουν « εφαρμογές για τα πάντα ». Γρήγορα ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε η εφαρμογή που θα ταίριαζε στην ειδική ανάγκη της μικρής του κόρης, και έτσι αποφάσισε να φτιάξει μια δική του.
Με την εφαρμογή αυτή, η οποία ονομάστηκε iComm, η Μία μπορεί να δείχνει, χρησιμοποιώντας τα μάτια της, εικόνες φαγητών, παιχνιδιών, δραστηριοτήτων και άλλων καθημερινών αναγκών της στην οθόνη του iΡhone.
Οι γονείς της, ο κ. Μπρουκς και η σύζυγός του Σάρα Φίλαν, ηλικίας 42 ετών και οι δυο, μπορούν να «ανεβάσουν» τις δικές τους φωτογραφίες, έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί εύκολα να τις προσαρμόζει στις ανάγκες της Μία.
Οι γονείς μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής τους για την ανακοίνωση των επιλογών στην οθόνη, ολοκληρώνοντας τις προσωπικές τους «πινελιές». Η ίδια η Μία μπορεί να βλέπει εικόνες του εαυτού της καθώς εκτελεί μια δραστηριότητα, κάτι «που της δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής, ενώ λατρεύει να βλέπει εικόνες των φίλων και της οικογένειάς της» λένε οι γονείς της.
Από τον Μάρτιο που έγινε διαθέσιμο στο κατάστημα εφαρμογών της Αpple, το λογισμικό έχουν «κατεβάσει» περισσότεροι από 1.300 χρήστες.
Ο κ. Μπρουκς από το Σεντ Ολμπανς του Χέρτφορντσιρ της Αγγλίας λαμβάνει μηνύματα από γονείς από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι του λένε πόσο ευγνώμονες είναι για την ελευθερία της έκφρασης που δίνει η εφαρμογή αυτή στα άρρωστα παιδιά τους. « Της έχει δώσει μια φωνή για πρώτη φορά και μας επιτρέπει να την καταλαβαίνουμε πολύ καλύτερα » λέει ο ίδιος.newsit
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου