Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ. ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΚΩΣΤΑ

Η Βασιλική Ευαγγελοκώστα διαμένει στα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι τελειόφοιτη Μηχανολογίας, γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά-γερμανικά και χειρίζεται άπταιστα Η/Υ.
Από το 2002, όταν ακόμη ήταν ακόμη 15 χρονών, έγινε μέλος της ΟΝΝΕΔ και από το 2004 έγινε μέλος της ΔΑΠ των ΤΕΙ Χαλκίδας. Το 2006 έγινε αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Μεσσαπίων. Συνάμα τα τελευταία δύο χρόνια είναι πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου νέων του Δήμου Μεσσαπίων. Τώρα διεκδικεί την προεδρία του τοπικού συμβουλίου Ν.Δ.
Πως αποφασίσατε κ. Ευαγγελοκώστα να βάλλετε υποψηφιότητα στις εκλογές της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ;

Έχω ενεργό ρόλο στα πράγματα από πολύ μικρή και είναι κάτι που ήθελα πάντα. Επιπρόσθετα αν δεν αποφασίσουν οι νέοι να οικοδομήσουν το μέλλον παράλληλα με τη χρήσιμη σοφία και γνώση των παλαιότερων, κανένας τόπος δεν έχει μέλλον. Ο νέος πρέπει να ξεπερνάει τα δικά του στεγανά και να δημιουργεί πρόσφορους ορίζοντες όχι μόνο για τη δική του γενιά αλλά και για τις επόμενες.

Έχετε δημιουργήσει το συνδυασμό σας;

Σίγουρα. Αποτελείται από άτομα που έχουν όραμα για τον τόπο μας, στόχο, και θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο. Ο συνδυασμό μας συμπεριλαμβάνει ανθρώπους όλων των επαγγελματικών κλάδων , όλων των ηλικιών και των δύο φίλων.

Πιστεύετε πως η εξωτερική σας εμφάνιση θα παίξει κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα;

Εγώ θέλω να συμμετάσχω στην πολιτική σκηνή και όχι στα καλλιστεία του ΑΝΤ1. Εκτός αυτού θέλω να πιστεύω πως όλοι, όπως και εγώ, θεωρούν τον άνθρωπο όμορφο όταν αυτός διαθέτει ψυχικά χαρίσματα και όχι σωματικά.

Τι θα κάνετε αν βγείτε πρόεδρος;

Καταρχάς θα προσπαθήσω να διορθώσω τις παθογένειες ετών, να έχω παρεμβατικότητα στα πράγματα και να παρακολουθώ τις εξελίξεις από κοντά. Παράλληλα με τη βοήθεια των συνανθρώπων και συμπολιτών μου ευελπιστώ να φτιάξουμε ένα καλλίτερο μέλλον χωρίς «να πυροβολούμε τα πόδια μας».
Βέβαια σε αυτό το σκοπό μου, αν βγω πρόεδρος, συνοδοιπόροι μου θα είναι το συμβούλιο της τοπικής οργάνωσης.

Λέτε αν βγείτε πρόεδρος. Πολλοί θεωρούν ότι εσείς θα είστε η επόμενη πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης. Τι έχετε να πείτε σε αυτούς;

Δεν επιτρέπεται να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση γιατί έτσι υποτιμώ τους συναγωνιστές μου κι εγώ πάντα πίστευα στην ευγενή άμυλα και στην τίμια προσφορά  για ίσους όρους «ευ αγωνίζεσθαι»!

Ποιοι βρίσκονται στο πλευρό σας σε αυτό το δύσκολο αγώνα;
Σε αυτό τον αγώνα με στηρίζουν η οικογένειά μου, οι συγγενείς και φίλοι μου αλλά και ο νυν πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης κ. Θανάσης Καλαβρής.

Τι λέει ο κ. Καλαβρής για τις επερχόμενες εκλογές;

Για αυτό καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον ίδιο. Όμως ξέρω πως δεν θα διεκδικήσει και τώρα την προεδρία γιατί θέλει να δώσει χώρο στους νέους ανθρώπους και μας στηρίζει απεριόριστα. Όχι μόνο τώρα, αλλά πάντα ήταν δίπλα μας.
Επιπρόσθετα πρέπει να ξέρετε πως ο κ. Θανάσης είναι αυτός που με παρότρυνε να μπω στην τοπική και με βοήθησε να είμαι σήμερα αντιπρόεδρός της. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση και πραγματικά με συγκινεί που είναι δίπλα μου σε αυτό τον αγώνα.
Η ποιότητά του σαν άνθρωπος, είναι εξακριβωμένη όπως και σαν πολιτικός αφού ασχολείται χρόνια με τα κοινά και την τοπική κοινωνία. Προσωπικά τον ευχαριστώ για ότι μου έχει προσδώσει ως σήμερα.

Η χώρα μας σήμερα διανύει μια από τις δυσκολότερες περιόδους. Πιστεύετε ότι για αυτή την κατάσταση έχει μερίδιο και η Ν.Δ;

Για τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας συνυπεύθυνοι είναι όσοι κυβερνούσαν, διακυβερνούσαν και αγνοούσαν τον πολίτη και προσωπικά λυπάμαι για το έργο που θα δούμε προσεχώς.

Αποτέλεσμα αυτής της καταστάσεως  είναι τα σκληρά μέτρα που επιβάλει το Δ.Ν.Τ. Ποια η άποψή σας για αυτά τα μέτρα;

Από τη στιγμή που φορέσαμε το ευρωπαϊκό καπέλο και βάλαμε το κεφάλι μας στη λαιμητόμο από κακοδιαχειριστές πολλών ετών δεν μπορούσε να γίνει τίποτα διαφορετικό. Πρέπει όμως να τιμωρηθούν αυτοί που έφεραν τον τόπο μας σ’ αυτή την τραγική κατάσταση κάνοντάς μας φτωχούς συγγενείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μας αναγκάζουν τώρα να υποστούμε αυτά τα τόσο σκληρά και δυσβάσταχτα μέτρα.

Ένα ακόμη θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα είναι ο νόμος «Καλλικράτης». Ποιά η θέση σας πάνω στο νόμο αυτό;

Ουρά του εκλογικού νόμου ήταν η εκλογική μεταρρύθμιση (χωροταξικό) και αυτό τέθηκε επί τάπητος επί Προκόπη Παυλόπουλου. Καθυστέρησε όμως λόγο οικονομικών κινήτρων. Βέβαια πιστεύω ότι επιβάλλεται για καλύτερη διοίκηση και λειτουργία όπως επίσης και εξοικονόμηση χρημάτων. Ούτως η άλλως οι εξελίξεις δεν πρέπει να μας προσπεράσουν, ανήκουμε στην ευρωζώνη και πρέπει να είμαστε συνεπείς στα νέα δεδομένα.

Για τέλος άφησα το πρόβλημα που έχει ξεσπάσει στη Μεσσαπία και εννοώ την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό. Ποιά η θέση σας στο θέμα αυτό;

Ξέρω σίγουρα πως ο δήμαρχός μας κ. Μπαζώτης έχει ασχοληθεί με το θέμα περισσότερο από κάθε άλλον. Βέβαια το θέμα αυτό απασχολεί ολόκληρη την τοπική κοινωνία μας. Από τη μεριά του Δήμου γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια και για την βελτίωση του νερού και την καθησύχαση του κόσμου. Η γνώμη μου είναι πως το νερό μας είναι αρκετά καλό και προσωπικά καταναλώνω μόνο από αυτό. Δεν θα επέτρεπαν σε καμιά περίπτωση ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι να καταναλώνουμε το νερό αν ήταν εντελώς ακατάλληλο. Και μην ξεχνάμε πως και οι ίδιοι διαμένουν στον τόπο μας και καταναλώνουν το νερό μας. Αν η 1 Ιουνίου με «βρει» πρόεδρο της τοπικής Ν.Δ. θα επιμεληθώ προσωπικά του θέματος, συναντώντας τον κ. Μπαζώτη και εξετάζοντας το θέμα εξονυχιστικά.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου παραχωρήσατε αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξη και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία.

Σας ευχαριστώ και εγώ πάρα πολύ, γεια σας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

i sinenteuksi tis upopsifias proedrou ths topikhs organwshs N.D messapiwn vasos evangelokosta....vathistoxasti.mia sinenteuksi gemati nohma.mia sinenteuksi pou voithaei ola ta melh na pane na riksoun th thetikh tous pshfo.ta logia ths kai oi gnwseis ths panw sto thema empiristatomenes.oi sinoidoiporoi sou einai dipla sou...mia eks auton kai egw. kali epituxia. ANNA RETSA