Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 7,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε σήμερα στη 01:15 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 46 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 205 χιλιόμετρα δυτικά της Sibolga.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό, το οποίο βρίσκεται στη Χαβάη, στην αρχή είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο πρόκλησης τοπικών τσουνάμι, αλλά λίγο αργότερα έβαλαν τέλος στο συναγερμό, επισημαίνοντας ότι τα δεδομένα που υπάρχουν δεν δημιουργούν λόγο για ανησυχία.

Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ενώ τουλάχιστον τρεις μετασεισμοί έχουν γίνει ανοικτά της επαρχίας Ατσέχ, έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών στη Σουμάτρα.

Πάντως οι κάτοικοι του νησιού Σιμεουλούε στο Ατσέχ, όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, έχουν πανικοβληθεί. Ενώ από τον τηλεοπτικό σταθμό Metro TV μεταδόθηκε ότι κάτοικοι κάποιων περιοχών έχουν καταφύγει σε σημεία με πιο μεγάλο υψόμετρο.

SPORTIME

Δεν υπάρχουν σχόλια: