Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΝΕΚΡΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Νεκρή εντοπίστηκε αρσενική αρκούδα βάρους περίπου 220 κιλών στην ευρύτερη περιοχή Νεάπολης Κοζάνης. Σύμφωνα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, κατά πάσα πιθανότητα το ζώο θανατώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά τα αίτια του θανάτου δεν μπορούν ακόμα να προσδιοριστούν με ακρίβεια λόγω της κατάστασης αποσύνθεσης στην οποία βρέθηκε το ζώο. Η στάση του σώματος υποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για φυσικό θάνατο, όπως και το τραύμα στο πίσω πόδι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τον θάνατο του ζώου προκάλεσε άνθρωπος.

Η τοποθεσία που βρέθηκε το ζώο αποτελεί τυπικό βιότοπο αρκούδας με δρυς κα αγροτικές καλλιέργειες, όπου η αρκούδα αυτήν την εποχή βρίσκει περυσινά βελανίδια για να τραφεί. Το σημείο που βρέθηκε η αρκούδα νεκρή απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή στον οποίο σημειώθηκαν τα περισσότερα από τα τροχαία ατυχήματα της προηγούμενης χρονιάς.
Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη και ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: