Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ούτε φέτος καρναβάλι στη Χαλκίδα

Το 2009 ο Δήμος Χαλκιδέων προσπάθησε να καθιερώσει θαλασσινό καρναβάλι στην πόλη, ένα φιλόδοξο εγχείρημα που θα περίμενε κανείς να έχει συνέχεια με βελτιωμένες καρναβαλικές εκδοχές.
Τελικά από το θαλασσινό καρναβάλι του 2009 φθάσαμε στο καρναβάλι-γιοκ το 2011. Με μία λιτή ανακοίνωση ο Δήμος πληροφορεί τους πολίτες ότι οι καθιερωμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.
Ως αιτία προβάλλεται η μη έγκαιρη σύσταση του νομικού προσώπου που προβλέπει ο "Καλλικράτης", για να υπαχθούν οι τομείς Πολιτισμού, Αθλητισμού και Προστασίας του Περιβάλλοντος και να διοργανωθεί το καρναβάλι.   
Πιθανότατα όμως η μη σύσταση του συγκεκριμένου νομικού προσώπου είναι η αφορμή, διότι τα καρναβάλια δεν διοργανώνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται προεργασία, η οποία αν έγινε, πώς την αφήνουν να πάει χαμένη;
Αν πάλι δεν έγινε, τότε αυτός είναι ο πραγματικός λόγος και όχι η μη σύσταση του Οργανισμού Πολιτισμού. Σίγουρα ρόλο έχει παίξει η οικονομική κρίση και η έλλειψη χρημάτων, που θα επέτρεπαν τη διοργάνωση αξιοπρεπών εκδηλώσεων.
Τουλάχιστον, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει πρωτοβουλίες πολιτιστικών φορέων της πόλης, αλλά αφού δεν μπόρεσε ολόκληρος Δήμος με μηχανισμό και υπαλλήλους να διοργανώσει αποκριάτικες εκδηλώσεις, τι να περιμένουμε από τους συλλόγους σε καιρούς χαλεπούς;


Δεν υπάρχουν σχόλια: