Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ημερίδα για το διαβήτη

«Διαβήτης μια ολοκληρωμένη προσέγγιση» είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνουν από κοινού ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Νέας Σμύρνης και το ΙΑΣΩ GENERAL την Τετάρτη 16 Μαρτίου ώρα 19:00μμ στην αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΑΜΑΛΙΑ» στη Λεωφόρο Αμαλίας 10 στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αριθμός που αντιστοιχεί στο 12% του γενικού πληθυσμού. Ο διαβήτης συχνά παραμένει αδιάγνωστος για αρκετά χρόνια είτε γιατί δεν προκαλεί συμπτώματα, είτε γιατί πολλά από τα συμπτώματα που προκαλεί δεν αξιολογούνται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η διάγνωση να γίνεται όσο το δυνατόν πιο νωρίς, ώστε να προλαβαίνουμε έγκαιρα τις διάφορες επιπλοκές και κινδύνους που δημιουργεί η ασθένεια όπως καρδιακά νοσήματα, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατοπάθεια, αγγειοπάθεια.

Εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο καθηγητής κ. Βασίλειος Γολεμάτης, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ General, ενώ συντονιστής θα είναι ο Ενδοκρινολόγος και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ενδοκρινολογικού τμήματος του ΙΑΣΩ General, κ. Στέλιος Γρηγοράκης. Oμιλητές επίσης θα είναι η Καρδιολόγος κυρία Ευδοκία Πετροπούλου, η Νεφρολόγος και Διευθύντρια της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού κ. Αγγελική Μπλέτα, ο Ηπατολόγος κ. Δημ. Καραγιαννάκης, ο Αγγειοχειρουργός και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού τμήματος κ. Παναγιώτης Πέτροβας και ο Ακτινολόγος και Διευθυντής του τμήματος Απεικονίσεων κ. Βασίλης Μανιάτης.


iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια: