Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η επιστολή του Παπαγεωργόπουλου προς τον Σαμαρά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μιμή Κεραμιδά
Αποκαλύπτουμε σήμερα το πλήρες κείμενο της επιστολής του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου προς τον Αντώνη Σαμαρά, με την οποία παραιτείται από την διεκδίκηση του χρίσματος της Ν.Δ για το Δήμο Χαλκιδέων. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Χαλκίδα 16 Αυγούστου 2010-08-24
Αξιότιμον Κύριον
Αντώνη Σαμαρά
Πρόεδρον
Νέας Δημοκρατίας
ΑΘΗΝΑ
Κοινοποίηση:
  1. Βασίλη Μιχαλολιάκο Βουλευτή Πειραιά, Γραμματέα Αυτοδιοίκησης Ν.Δ
  2. Ανδρέα Λοκουρέντζο, Βουλευτή Αρκαδίας, Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε
Όπως γνωρίζετε μετά τη μεταξύ μας συνομιλία, παραιτήθηκα αμέσως από τη θέση του Διοικητή του Ο.Γ.Α, παρά την δημόσια Τιμητική Πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας για παράταση της θητείας μου.
Δεδομένου ότι το ταξίδι της πολιτικής μέσα από το γενικότερο κλίμα απαξίωσης έχει χάσει τη γοητεία του, άλλα σκόπευα να δρομολογήσω για την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή.
Όμως χωρίς να το επιζητήσω, ούτε να το προκαλέσω, έγινα αποδέκτης μιας πρωτοφανούς σε μέγεθος οικουμενικής ως προς την προέλευση, πρότασης των πολιτών του νέου Δήμου Χαλκιδέων, για την διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου.
Η τάση αυτή προοδευτικά αυξανόμενη, έχει γίνει πλημμυρίδα και αποτυπώνεται τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στην καθημερινή κοινωνική ζωή.
Το αίτημα των πολιτών για την υλοποίηση του οράματος δημιουργίας της Νέας Μεγάλης Χαλκίδας προβάλλει επιτακτικό. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να το εκφράσουν όσοι απέτυχαν στα μικρά, δεν μπορούν να πείσουν ότι θα πετύχουν στα Μεγάλα και Σπουδαία.
Την άποψη αυτή της κοινωνίας μας υιοθετούν και αποδέχονται το σύνολο σχεδόν του στελεχιακού δυναμικού της παράταξής μας, το σύνολο σχεδόν των εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων και Θεσμικών Παραγόντων του τόπου.
Θεωρώ χρέος μου να αναφερθώ τιμητικά στη γενναία και έντιμη στάση του βουλευτή κ. Σίμου Κεδίκογλου και του τέως υφυπουργού κ. Α. Λιάσκου.
Η θέση μου απέναντι στα ανωτέρω ήταν ξεκάθαρη και δεδομένη. Δε συζητώ ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, αλλά μόνο τη διακριτική υποστήριξη της Ν.Δ μέσα από καθαρές και έντιμες διαδικασίες.
Όμως είχα παραβλέψει ότι ακόμη και σήμερα κάποιοι προσβλέπουν στις τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές, ως διαδικασία ανάδειξης κομματικών υποτακτικών, οι φαύλοι κύκλοι πρέπει να διαητηρηθούν, η κοινωνία και τα αιτήματά της δεν τους απασχολούν.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του βουλευτή κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος την Άνοιξη (2) φορές με επισκέφτηκε στο γραφείο μου στον Ο.Γ.Α, καθώς και σε συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις του, ζητούσε επίμονα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος Χαλκιδέων.
Παράλληλα με συνεχείς δηλώσεις του στα Ευβοϊκά ΜΜΕ, απαξίωνε την σημερινή Δημοτική Αρχή και προεξοφλούσε ότι η υπό Δικαστικήν διερεύνηση ποινική υπόθεση της ΔΕΥΑΧ αποτελεί (Μικρό Βατοπέδι) και ότι ο εισαγγελέας πρέπει να επέμβει επειγόντως.
Δεν ασχολούμαι με ψυχογραφήματα, όμως δε γνωρίζω τι μεσολάβησε και από τις αρχές Αυγούστου επαναλαμβάνει συνεχώς στους συνομιλητές του, ότι «Πρέπει να τελειώσουμε με τον Παπαγεωργόπουλο».
Δεν προτίθεμαι να δημιουργήσω προβλήματα γι αυτό αποσύρω το ενδιαφέρον μου για τις Δημοτικές Εκλογές. Με την επιρροή της Ν.Δ στη Χαλκίδα σε ιστορικό χαμηλό και δρομολογημένες διασπαστικές συμπεριφορές, θα αντιμετώπιζα το ενδεχόμενο μια θριαμβευτική εκλογή να μετατραπεί σε περιπέτεια, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν παράλληλα προβλήματα και σε άλλους Δήμους της Εύβοιας.
Θεώρησα καθήκον μου να σας ενημερώσω υπεύθυνα και παράλληλα να σας διαβεβαιώσω ότι η συστρατευσή μου στον Αγώνα της παράταξης στις Δημοτικές Εκλογές είναι αυτονόητη.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Λευτέρης Ν. Παπαγεωργόπουλος
Δικηγόρος, τ. Βουλευτής


soropoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: