Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Αποδράστε στο Λιμνιώνα


Η παραλία του Λιμνιώνα βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Κεντρικής Εύβοιας και απέχει 48km απο τη Χαλκίδα λιγότερο απο μία ώρα οδικώς.


Ο Λιμνιώνας είναι μια παραμυθένια παραλία στην Α. Εύβοια! Έχει καταπληκτική αμμουδιά, αλλά και χοντρό βοτσαλάκι, με καταγάλανα νερά και απίστευτη ησυχία.

Δεν είναι τυχαίο, ότι κάποιοι φανατικοί θαυμαστές της έχουν αφήσει εκεί μόνιμα τα τροχόσπιτά τους, για να απολαμβάνουν το τοπίο χειμώνα, αλλά και καλοκαίρι...

Ο Λιμνιώνας βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της Εύβοιας και για να φτάσει κάποιος εκεί, θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο από την Χαλκίδα προς τη βόρεια Εύβοια, περνάμε τη Νέα Αρτάκη και μετά 4 με 5 χιλιόμετρα στα φανάρια να παει προς τα Ψαχνά.Μπαίνοντας στα Ψαχνά δε θα στρίψουμε πουθενά. Περνάμε το κέντρο των Ψαχνών και συνεχίζουμε όλο ευθεία (να εχετε στο πισω μερος του μυαλού σας πως αν δε στρίψουμε πουθενα ο δρόμος που μπαίνει στα ψαχνά μετα απο 30 ακριβώς χιλιόμετρα καταλήγει στο λιμνιώνα). Αν θέλετε να έχετε την ασφάλεια των ταμπελων θα πάτε προς Κοντοδεσπότι και Αγία Σοφία. 6 Περίπου χιλιόμετρα απο τα Ψαχνά θα δούμε το Κοντοδεσπότι το οποίο και διασχίζουμε και περνάμε όπως μας πάει ο δρόμος. Απο εδώ αρχίζει ουσιαστικά η ανάβασή μας σε μια διαδρομή με πεύκο στην αρχή και έλατο στη συνέχεια.


Τοπίο άγριας ομορφιάς με ασφάλτινο αλλά και επικίνδυνο δρόμο. Φτάνωντας στην Αγία Σοφία μας μείναν λίγα μόνο χιλιόμετρα και φτάσαμε στην παραλία.

Πρόκειται για μία μεγάλη και πολύ πλατιά παραλία με ένα μεγάλο βράχο στη μέση.

Αριστερά αν και όπως είναι γνωστό το ελεύθερο camping απαγορεύεται ουσιαστικά εδώ γίνεται χρόοοονια τωρα. Σκηνές αντίσκοινα εξοπλισμός απο νεαρόκοσμο αλλα και οικογένειες ράντζα παγουρίνα καί ότι άλλο κουβαλάει ο Έλληνας στην παραλία.

. Το βράδυ η παραλία θυμίζει φεστιβάλ... Ενα άτυπο έθιμο είναι η ρίψη βεγγαλικών, ναι βεγγαλικά νυχτιάτικα απο παρέες έτσι για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους εκεί. Μιλάμε για βεγγαλικά στον αέρα και όχι για δυναμιτάκια απλά..

Στο λιμνιώνα θα βρείτε 3, 4 ταβερνάμια μία καντίναι και...αυτά.

Σημείωση.... Μιλάμε για το άλλο άκρο....μιλάμε φάτσα Αιγαίο...Προσοχή ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣΕίναι μια παραλία όμορφη και μαγευτική, με καθαρά καταγάνα νερά και καταπληκτική αμμουδιά ικανή να σας βοηθήσει απλά να αράξετε και να μήν έχετε καμία εννοια που άλλοι τον λένε ΛΙΜΙΩΝΑ και άλλη ΛΙΜΝΙΩΝΑ

halkida.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: