Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

Παράλληλα, με τις μόνιμες εκθέσεις θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό και η Έκθεση «Μύρτις, Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο ΓΑΙΑ μέχρι τις 15 Ιουνίου. Ειδικά για την ημέρα αυτή έχουν ανακοινωθεί και προσφορές στα πωλητήρια του μουσείου.



Παράλληλα, με την ευκαιρία της Ημέρας Περιβάλλοντος αλλά και της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] Σχετικά άρθρα ανοίγει στο κοινό μετά από χρόνια τις πόρτες του Φράγματος του Μαραθώνα και διοργανώνει ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με το περιβάλλον και το νερό. Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο του Φράγματος, περιήγηση στην υπαίθρια φωτογραφική έκθεση για την ιστορία της υδροληψίας στην Αθήνα και παράσταση με τον τίτλο «Μάχη του Μαραθώνα μ.Χ.» σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη βάση του Φράγματος. Πρόκειται για μια ειδική παράσταση χορευτών, ζογκλέρ και αναρριχητών πάνω στο Φράγμα και στα γύρω καμένα. Το θέαμα μεταφέρει το κοινό σε μια φανταστική εποχή πλήρους λειψυδρίας όπου δύο νέοι Μαραθωνομάχοι αναρριχώνται στο φράγμα με σκοπό να περάσουν στην πλευρά που υπάρχει ακόμα νερό. Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και έκτοτε τιμάται κάθε χρόνο με ποικίλες εκδηλώσεις σε κάθε χώρα. Το ειδικό θέμα του φετινού εορτασμού είναι η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Πληροφορίες: Μουσείο Γουλανδρή Κέντρο Γαία, Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Φράγμα Μαραθώνα 210-2144184,2144031

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: