Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, είχαν την Παρασκευή στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, και οι υφυπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου περισσότερες πληροφορίες και Γιάννης Πανάρετος περισσότερες πληροφορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν τόσο οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την δια βίου μάθηση, που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή σε σχέση με την καλύτερη σύνδεση με την οικονομία όσο και οι αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το υπουργείο Παιδείας το φθινόπωρο θα δώσει σε διαβούλευση τις προτάσεις του σχετικά με τις αλλαγές στα σχολεία αλλά και στα Πανεπιστήμια, όπως επίσης και για το νέο σύστημα εξετάσεων που αναμένεται να εφαρμοσθεί το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Στη Βουλή το ν/σ για την «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης»
Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις».
Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στοχεύει στη ρύθμιση του χώρου, που βρίσκεται πέρα από τα όρια του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και ιδιαίτερα την αρχική επαγγελματική κατάρτιση, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων, στις οποίες δραστηριοποιούνται, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Με το νομοσχέδιο:
- δημιουργείται πλαίσιο λειτουργίας και πιστοποίησης στους φορείς παροχής εκπαίδευσης
- τίθεται το πλαίσιο πιστοποίησης των προσόντων των πολιτών
- δίδεται η δυνατότητα κινητικότητας μεταξύ των βαθμίδων του εκπαιδευτικού συστήματος
- θεσπίζεται Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων σε αντιστοίχιση με το Ευρωπαϊκό
ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια: