Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Στους 40 βαθμούς σήμερα το θερμόμετρο - Αλλαγή σκηνικού από αύριο

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια.

Με καύσωνα μας αποχαιρετά ο Αύγουστος αφού το θερμόμετρο το Σάββατο έφτασε τους 39 και η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα 40 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Ο καιρός σήμερα

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς.

Πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Για τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι 3 με 5. Σταδιακά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί και τοπικά θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω πτώση στα δυτικά.
Για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Σποραδικές βροχές στα βορειοανατολικά με σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. 
eviatop

Δεν υπάρχουν σχόλια: