Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Κύριε Ραγκούση,
Προ ολίγων ημερών παρουσιάσατε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο σχέδιο Καλλικράτη. Όμως δεν λάβατε υπόψιν σας μερικά σημαντικά στοιχεία όπως την ιστορικότητα μιας περιοχής, την γεωγραφική της θέση και τον πληθυσμό της. Εγώ σαν κάτοικος του Δήμου Μεσσαπίων θέλω να σας ενημερώσω δινοντάς σας μερικά στοιχεία για να δείτε πόσο λάθος κάνατε με την αποφασή σας το νέο Δήμο που προκύπτει απο τους Δήμους Μεσσαπίων και Διρφύων  να τον ονομάσετε Δήμο Διρφύων.
Θα ήθελα να ξεικινήσω από την ιστορικότητα της περιοχής. Πολλές έρευνες πουν γίνει στη Μεσσαπία έχουν φέρει στο φως ευρήματα από την Νεολιθική Εποχή και από την Εποχή του Χαλκού. Ακόμη το όνομα Μεσσαπιευς απαντάται ως κάτοικο περιοχής στην Ιλιάδα του Ομήρου. Από τη Μεσσαπία κύριε Υπουργέ προέρχονταν σημαντικά ιστορικά πρόσωπα και στην Μεσσαπία συνέβησαν σημαντικά Γεγονότα.
Κύριε Ραγκούση αν ανατρέξετε στα βιβλία της Ιστορίας που μιλούν για την Επανάσταση του '21 θα δείτε την περιοχή Βρυσάκια που ανήκει στο Δήμο Μεσσαπίων και εκεί δόθκη μια από τις σημαντικές μάχες της Επαναστάσεως. Ακόμη θα δείτε για τον Αγγελή και για τον Κώτσο τα δύο παλικάρια που πολέμησαν σαν λιοντάρια για να αποτρέψουν τον εχθρό αλλά τελικά σκοτώθηκαν ηρωικά Ο Αγγελης στέκεται αγέρωχος στην είσοδο προς την πόλη των Ψαχνών καλοσωρίζοντας πολίτες της περιοχής και μη.

Επίσης κύριε Ραγκούση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ποτέ δεν υπήρξε Δήμος Διρφύων και ότι δημιουργήθηκε μόλις το 1997 με σχέδιο Καποδίστρια. Ενώ Δήμος Μεσσαπίων υπήρξε από το 1835 με πρωτεύουσα την Καστέλλα. Α και πουθενά δεν απαντώνται σε ιστορικά συγγράμματα οι Διρφύοι ενώ οι μεσσαπιείς όπως σας ανέφερα απαντώνται στον Όμηρο.

Ο πληθυσμός του Δήμου Μεσσαπίων όπως εσείς ανακοινώσατε μέσο του σχεδίου είναι 13.178 ενώ του Δήμου Διρφύων 6.265. Οπότε βλέπετε ο Δήμος Μεσσαπίων υπερτερεί και πληθυσμιακά. Ακόμη υπερτερεί  και σε έκταση όπου φτάνει στα 433,24 έναντι 344,16 του Δήμου Διρφύων.

Πως κύριε Ραγκούση ενώ σε όλα υπερτερεί ο Δήμος Μεσσαπίων δίνετε ως όνομα του νέου Δήμου το όνομα Διρφύων; που στηρίζετε αυτή σας την απόφαση; Με τι κρητήρια την βγάλατε; Εάν το κάνατε εκ περιτροπής ή από αμέλεια, καλύτερο θα ήταν όταν υπογραφεί ο νόμος ο Νέος Δήμος να ονομάζεται Μεσσαπίων και όχι Διρφύων.

Σας Ευχαριστώ,

Γεώργιος Πρατζίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: